Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '16

 
Kategori
Fotoğraf
 

Gesam Artvin Sergisi

Gesam Artvin Sergisi
 

Vali Cirit GESAM Sergisini Açtı


Genel Merkezi Ankara’da bulunan ve 30 yıldır faaliyette bulunan, Türkiye Güzel Sanat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği GESAM’ın Artvin sergisi sanatseverlerle buluştu.

Her ay bir ilimizde resim ve fotoğraf sergisi açan GESAM, hem derneğin tanıtılmasını sağlıyor hem de sanatın ülkemizde ayakta kalması için uğraş veriyor.

27 Mayıs’ta Artvin Valiliği salonunda 14.30’da açılan sergiye de çok sayıda vatandaşın katılması GESAM üyesi sanatçıları ziyadesiyle memnun etti.

Sergiye ben de GESAM Çorum Temsilcisi ve fotoğraf sanatçısı olarak katıldım. Daha önce de birçok sergiye iştirak ettim.

Sergilerde bana göre yeteri kadar ilgi yetkililerce gösterilmiyordu. Bu sanatçı olarak bizleri üzüyor ama yaptığımız çalışmalardan vazgeçirmiyordu.

Artvin sergisine de büyük umutlar ile hazırlanmadık. Ancak diyebilirim ki birçok ilimizde görmeyi arzu ettiğimiz ilgiyi Artvin’de gördük.

Artvin Valimiz Sayın Kemal CİRİT başta olmak üzere, İl Kültür Müdürü Özner Bilmiş Valilik Özel Kalem müdürü Yılmaz Olgun ve bu tür organizasyonlardan sorumlu Ufuk Bey bizlerle yakından ilgilendiler. Vali Kemal CİRİT sergi açılışında ve sergiyi gezerken her tablonun başında dakikalarca eserle ve eser sahibi sanatçıyla yakından ilgilenerek eser hakkında samimi sorular sordu. Sanata ve sanatçıya değer verdiğini tam anlamıyla gösterdi.

GESAM genel başkanımızın katılamadığı sergiye bizim elimiz ayağımız ve her türlü derdin çözüm adamı GESAM Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe katıldı ve açılışta yaptığı konuşmayla daha ilk dakikalarda beklediğimizden daha iyi bulduğumuz karşılama ve organizasyon için ilgililere teşekkür etti.

Sayın Valinin bu ilgisi diğer illere de örnek olmalı diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz. Ama her mülki idare amirinin ilgi alanı aynı olmuyor. Bu durumda valilerin kimileri sporla ilgili oluyor o alanlara yöneliyor, kimileri başka faaliyetlere… Dolayısıyla bu tür etkinlikler aslında kişilerle sınırlı olmamalı ve devlet geleneği haline dönmeli. Yani her ilin Kültür ve Turizm Müdürlükleri hiçbir ayrım göstermeksizin her türlü aktivitelere aynı ölçüde katkı sağlamalı.

Artvin Valimize konukseverliği ve sanatçılara gösterdiği teveccühten dolayı tekrar teşekkür ediyorum.

15 Temmuzda Sinop ve 27 Temmuz’da Arnavutluk’ta GESAM’ın sergisi olacak. Umuyorum Sinop’ta da aynı hassasiyetle karşılaşacağız.

 
Toplam blog
: 49
: 964
Kayıt tarihi
: 03.02.13
 
 

Öğretmen / Yazar - Şair  ..