Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '20

 
Kategori
Fotoğraf
 

GESAM Lübnan'ın Beyrut'ta

Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) tarafından Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta resim sergisi açıldı.

Türkiye-Lübnan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği iş birliğinde Beyrut Ticaret Odası'nda düzenlenen serginin açılışına Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl, Lübnan Türk İş Konseyi Başkanı Vecih Bizri, ressamlar ve davetliler katıldı.

Büyükelçi Çakıl, açılış konuşmasında Lübnan'ın Türkiye için önemli ülkelerden biri olduğuna dikkati çekerek, ağustos ayında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bu ülkeye çok başarılı bir ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Türkiye'nin Lübnan ile ticari, ekonomik ve siyasi ilişkilerinin giderek geliştiğini dile getiren Çakıl, Çavuşoğlu'nun ziyaretinden kısa süre sonra organize edilen bu kültürel etkinliklerin ciddi önem arz ettiğini söyledi.

Büyükelçi Çakıl, kültürel faaliyetlerin uluslararası ilişkilerde önemli bir etken haline geldiğini vurgulayarak, Türkiye'nin uluslararası ilişkileri konusunda sanatçıların önemli bir sorumluluk taşıdığına işaret etti.

GESAM Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe de bir yılı aşkın süredir üzerinde yoğunlaştıkları bir çalışma sonucu bugünkü sergiyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye ile Lübnan arasındaki kültür ve sanat münasebetlerinin geliştirilmesi amacıyla söz konusu çalışmayı yaptıklarını ifade eden Demirtepe, sergide görsel sanatların farklı disiplinlerinden 56 eser bulunduğunu aktardı.

Eserlerine eşlik etmek üzere Türkiye'den 23 sanatçının Beyrut'a geldiğini belirten Demirtepe, serginin 14 Ekim'e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacağını kaydetti.

Türkiye'de 60 şehirde, yurtdışında 22 ülkede Mevlana tanıtımını yapan sanatçı Can Akın Semazen fotoğrafı ile katıldı. Türkçe ve İngilizce şiirlerininin kitaplarını imzaladı.

http://www.turklider.org/TR/Portals/57ad7180-c5e7-49f5-b282-c6475cdb7ee7/UserFiles/MR%20CAN%20AKIN/gesam_lubnan_beyrut%20(31).JPG

Sergiye katılan sanatçılar

Alex Raynham, Ali Yurtseven, Aynur Albayrak, Aysel Gül, Aysel Kul, Ayşe Delier, Ayşegül Yetkin, Bediha Sağcan, Can Akın, Ceyda Kulözü, Damla Can Koç, Dödü Işıl Doğan, Ecaterina Nicolau, Elizabeth Can, Emel Vural, Emine Kasap Karakoç, Emine Özdemir, Erol Murat Yıldız, Eşsiz Kürek, F. Evren Daşdağ, F. Hümeyra Keskin, F. Sevil Çaylak, Fatma Çakar, Fatma Nazan Özsaka, Fatma Türköz, Ferah Hindioğlu, Ferda Meltem Uludağ, Füsun Altuğ, Gonca Yayan, Gönül Seçinti, Gönül Soydan, Gülay Bilge, Gülseren Aydın, Günseli Sukas, Hamza Demirel, Hüsniye Ceylan, Işık Şahbaz, Köksal Pabuçcu, Maria Roza Acar, Melek Süreyya Tok, Memnune Akyüz, Meral Atsan, Muhammet İnceağaç, Mustafa Karakaya, Necmettin Karabulut, Necmettin Yağçı, Nesrin Trak, Nezih Demirtepe, Nihan Semen Ersöz Uzar, Nilgün Altan, Nilgün Yakar, Nuran Say, Nurdan Nizamoğlu, Nurten Duygun, Osman Altıntaş, Perihan Keki, Rahime İnam, Ruhsar Özer, S. Tuğyan Soylu, Sadriye Boduroğlu, Sari Marianne Ekici, Sema Erdoğan, Sevgi Kayalıoğlu, Şengönül Özman, Şirin Kılıç, Tolga Akalın, Veysel Binyıldız, Yasemin G. Selamoğlu, Yasemin Topçuoğlu, Yeliz İşcan, Z. Seval Özpek, Zeynep Elbeyli.

 
Toplam blog
: 6
: 582
Kayıt tarihi
: 09.07.07
 
 

              Yurtdışında yaşayan Türk ve Mevlana hayranı yabancılar tarafından tanınan 1958 doğu..