Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '18

 
Kategori
Futbol
 

Getir Wenger'i Başkan

Ali Koç bir projem var diyerek geldi. Konuşmalarının satır aralarında kimse bu sene şampiyonluk beklemesin dedi, bunu duyan olmadı. Duymak isteyen olmadı. 
 
Oysa her tür yeniden yapılanma projesi zaman gerektiriyordu. 1 sene, belki de 2 sene. Fark etmek istemedik. 
 
Teknik direktör olarak Cocu tercih edildi. Futbolu üst düzey oynamış, pek çok üst düzey hoca ile çalışmış, Hollanda ekolünü bilen birisi. Futbolu bilmiyor demek ayıp. Cocu açıklandığında pek çok yorumcu bunu destekledi. Hepimiz destekledik. Çünkü bu bir projeydi ve bu tür projeleri dünya futbolunun içinden insanlar ile yönetmek gerek. Cocu böyle biriydi. 
 
Hem Ali Koç, hem de Comolli- Cocu ikilisinin elinde bir enkaz vardı. Sadece Kocaman'ın şifresini bildiği ve vasat futbolculardan, vasat bir takım ile sonuç alabildiği bir yapı. Kimsenin beğenmediği bir futbol. Kalitesi yerlerde bir kadro. 
 
Comolli- Cocu ikilisi bu kadroyu takviye etmeye başladı. Para edenler satıldı, etmeyenler kaldı. 600 milyon Euro'luk borcun gölgesinde, vasat kadroya yine vasat ama yıpranmamış isimler transfer edildi. 
 
Bu vasatlıktan idare eden, en azından arada bir kazanan, en azından savaşan bir takım çıkartamayan Cocu daha 8. haftada kredisini bitirdi. Vasatlıktan takım çıkartma konusunda yerine geldiği Kocaman kadar başarılı olamadı. Fenerbahçe en azından ilk 6'nın içinde kalsa, taraftar bu kadar isyan etmezdi. Anlayış gösterirdi. 
 
Taraftar proje değil, sonuç istedikçe, Ali Koç proje tarafından, saha tarafına yönelmeye başladı. Taraftara vaat ettiklerinden en azından kafaca uzaklaşmaya başladı. Proje fikrinden soğumaya başladı. 
 
Şimdi ya taraftara teslim olacak ve Yanal diyecek, ya da başka bir şey yapıp projesini kurtaracak. Başka bir şey!
 
Bu Cocu ile devam etmek değil. Cocu'ya arka çıkmak değil. Cocu taraftar nezdinde yıprandı ve güven kaybetti. Telafisi zor. 
 
Oysa projeyi kurtarmak için yapılabilecek akıllı bir hamle var. 
 
Getir Wenger'i. 2 sene şampiyonluk beklemeyin, geleceğin dünya kulübünü kuruyoruz de. Arsenal modelini oturtmak için bir vizyon ortaya koy. Taraftarı tatmin edecek düzeyde ve şu an boşta olan en büyük hoca o. 
 
Çağırır, projeyi anlatırsan, hayallerinden bahsedersen gelir. Çünkü sen Fenerbahçe başkanı olduğun kadar ülkenin en büyük şirketinin sahibisin. Anlattığının hayal olmadığına inanır. Oysa Aziz Yıldırım arasa telefonuna bile çıkmaz belki. 
 
O da böyle bir proje arıyor çünkü. Basına açıklamaları proje takımı aradığı yönünde. Uzun süreli, sistem kurmak isteyen takım arıyor. Yeni bir mücadeleye açık. Wenger'i 5 seneliğine getir. Altyapı, scouting, üst yapı, transfer her konuda dünyanın en iyi 10 hocasından bir tanesi olan Wenger ile çalış. Bunları oturt, sorunlarını çöz. 
 
Proje diyorsan proje Cocu değil, Wenger'dir. 
 
Taraftar Ali Koç'tan bu tür vizyonlar hamleler bekliyordu zaten. Wenger Fenerbahçe gibi sabrı kalmamış bir camiada bir şey yapabilir mi? Emin olun ki Cocu'dan çok daha büyük bir futbol adamı, çok daha vizyonlu bir teknik adam. Ha Cocu'ya Wenger'in yanında yardımcı kal desen kalır zaten. Tazminat ödemene de gerek yok. Hem geçiş dönemini kolaylaştırır, hem de ileride daha güçlü bir alternatif olur. Cocu Wenger'den çok şey öğrenir, sonrasında kulübe hizmet etmeye devam eder. Cocu ile güzel ve yapıcı bir diyalog kurulur ise neden kabul etmesin?
 
Fenerbahçe Wenger ile tam Ali Koç'un kafasındaki kulüp olur. Getir Wenger'i Başkan. Bu hamle sana çok yakışır. 
 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..