Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Gevrek paçanga

Gevrek paçanga
 

MALZEME

2 ad yufka

350 gr. Kaşar peyniri

150 gram permasan peyniri

150 gr. Pastırma

1 çay bardağı süt

2 yumurta

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı galeta unu

1 yemek kaşığı susam

HAZIRLANIŞI

Süt, 1 yumurta ve zeytinyağını çırparak karıştıralım.

Ayrı bir kabın içinde; galeta, susam ve 100 gr. Rendelenmiş permasan peynirini harmanlayalım.

Diğer yumurtayı da geniş bir tabağın içinde çırpalım

Her yufkayı 4’e bölelim

Her parçanın üzerine sütlü karışımı fırça ile sürelim.

Geniş tarafına rendelenmiş kaşar ve pastırma dilimleri koyarak enli şekilde saralım.

Önce yumurtaya sonra galeta karışımına bulayarak tavada kızgın sıvı yağda kısık ateşte kızartalım.

Bu tarzda hazırlanan paçanga biraz gevrek olacağından, daha yumuşak olmasını arzu eden, yumurta ve galeta karışımına bulamadan kızartabilir ve kızartma işi bittikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar serperek mikrodalga fırında eritilebilir.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..