Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '07

 
Kategori
Astroloji
 

Geyik burcu 3

Geyik burcu 3
 

Geyik-İnsanları hayvan totemleri gibi duyarlı, çekici, hareketli ve zarif insanlardır. Doğuştan gelen sezgileriyle çevrelerindeki insanların duygularını çabucak anlarlar. Kendi iç dünyaları da çok değişken olduğu için başkalarının yeni yeni yaşadığı duygu karmaşalarını onlar önceden yaşayıp deneyim kazanmışlardır. Böylece başkalarının sorunlarını, bazen tek kulakla olsa da dinleyebilir ve sorunlarının çözümü için yardımcı olabilirler. Ancak dikkatlerini toplamakta zorlanır, çünkü anlatılanlarla düşünceleri oradan oraya zıplamaya başlar ve akıllarından geçeni söylemeden edemez. Yine de konuya öyle ustalıkla yaklaşır ki karşısındaki çoğu kez sözünün kesildiğini bile fark edemez. Karşılarındaki kişi hiçbir zaman yanlarından önemsenmemiş, kulak verilmemiş gibi bir duyguyla ayrılmaz.

Geyik –İnsanı her zaman güzel yerlerde bulunmak, güzel ve çekici bir ev kurmak, kendilerine şu veya bu yönden güzel görünen insanlarla beraber olmak isterler. Bu yalnızca fiziki güzellik demek değildir. Güzelliğin yalnız yüzde değil özde olduğunu bilecek kadar sezgiseldirler. Tıpkı totemleri gibi etrafa neşe saçar. Sevinç duygusu içlerinde taşıdıkları derin bir özlemdir.

Akıllı, araştırıcı ve yaratıcıdırlar. Gerek fiziksel gerekse ruhsal alanda en sıradan günlük şeylerden bile büyük güzellik yaratmasını bilirler. Değişik anlamda da olsa sanatçı ya da müzisyen kişilikleri vardır ve bu onlara ruhsal doyum sağlar. Bazen bu özellikleri alışılmadık şekilde ortaya çıkar. Yağlıboya tablolar yerine ilginç değişik bir içki veya yemek yaratabilirler.

Duygusal alanda Geyik-İnsanı candan ilgisi, kavrama yeteneği ve zekasıyla çevresindeki insanlara içlerinde yatan güzelliği kelimenin tam anlamıyla ortaya çıkarabilir. Ancak değişik insanlara karşı bazen öyle bir çekim duyarlar ki tek kişiyle sınırlanmak istemeyebilirler. Tek bir insanı seçmek onlara zor gelebilir. Bu burcun insanı erkek erkeğe ya da kadın kadına sohbetlerden de çok hoşlanırlar. Sağlam bir ilişki kurabilmeleri için içlerinde gizli kalmış yönlerini bulup zenginleştirmeleri ve derinleştirmeleri lazımdır. Yaşamlarında kalıcılığın önemini kavramalıdırlar. Yoksa daldan dala düşünceden düşünceye sıçrayarak, ne aradıklarını tam bilemeden yaşamlarını boşa geçirebilirler.

Fotograf :John E.Mariott

 
Toplam blog
: 103
: 2248
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

 Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. İ.Ü. Gazetecilik mezunudur. Öğrencilik yıllarında İn..