Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '15

 
Kategori
Güncel
 

Gezi konfüzyonu

Gezi konfüzyonu
 

google


Hem mental, hem kültürel bir konfüzyon bu: Post-4-modern kültürel / tarihsel / politik momentin malı / şeyselleşmişliği / metalaşmışlığı / yabancılaşmışlığı bu.

‘Confusion will be my epitaph’

http://www.sarkicevirileri.com/27081-King-Crimson-Epitaph-ceviri.html

Şarkı sözü olmakta kendisi ve şöyle devam etmekte:

“Karışıklık mezar kitabem olacak.

Ben çatlamış ve bozulmuş bir yolda sürünürken,

Eğer becerebilirsek hepimiz oturabilir ve gülebiliriz.

Fakat korkarım ki yarın ağlıyor olacağım,

Evet korkarım ki yarın ağlıyor olacağım.”

Ancak bu, melankoli de değil. Melankoli, ‘duyguda dibe dalmak’ demektir. Bunlar ise, dibe dalmak ne kelime, aşırı yağlı gövdeli ve bu nedenle suyun yüzeyinden aşağıya bile dalamayanlar gibiler: Varolmanın dayanılmaz hafifliğindekilerden söz ediyorum, ruh-duygu obezitesinden söz ediyorum.

http://blog.radikal.com.tr/turkiye-gundemi/size-biraz-geziden-bahsedeyim-101772

Ve konuya vurgun yemesine ve olası-kırılgan bir ruhu incitmecesine dalıyorum:

“Ben ilk dedim ki, bizden bir halt olmaz, yormayın kendinizi. Bir gün dışarı çıkar artistlik yaparız, ertesi gün yine birbirimize saldırırız. Çünkü birbirimizi sevmeyi bilmiyoruz, öğrenemeyeceğiz.”

Sizden bir halt olmaz, yormayın kendinizi. Gerçekten artizlik yaptınız: 2 ay sonra, Gezi’yi bırakıp yaz tatiline gittiniz, tam da önceden söylediğim zamanda. Hayır, birbirinizi sevmeyi biliyorsunuz ama hepiniz sevilmek istiyorsunuz, sevginin ve aşkın ‘200’e 1’ getirili ve çok götürülü, zihin-emek yoğun teknolojisine katlanamıyorsunuz, onun yerine onu AVM’lerden imajlarla satın almaya kalkıyorsunuz. Öğreneceksiniz ama çok geç olacak, 68’li dedelerinizin ve 78’li babalarınızın yaptığı gibi, pek sevgili ‘2008 + 5’ kuşağı.

“Olayların aslını öğrenmek için bilgisayarı açtığımda, gördüğüm fotoğraflar beni darmaduman etti. Kendisi biber gazından boğulurken, yanındaki köpeğin gözlerini düşünen mi dersiniz, birbiriyle kanlı bıçaklı taraftarların destek için birbirlerinin marşlarını söylemelerini mi, aynı kareye birlikte poz veren Komünist, Ülkücü, Kürt üçlüsü mü?”

Savaşta ve savaşımda köpek beslenmez, kesilir ve yenir, çünkü tersi durumda, insan eti yemeniz gerecektir, yenmiştir de, Türkiye’de bile. O dediğin taraftarlar, son 2 yılda (2013-2015) arasında şikeye de göz yumdular, birbirlerini öldürdüler de. Komünistimsiler, ülkücümsüler ve Kürt’ümsüler hala birlikte poz veriyorlar. TC’nin % 7 seçmeni, yani 3,5 milyon kişi, 2015 Genel Seçimi’nde MHP-HDP arasında seçim yapacakmış.

“Gezi önyargıların yıkılışıdır.”

Hayır, Gezi deneyimlerin kanıtıdır.

“Gezi cinsiyetsizliktir.”

Hayır. Lgbti bireylerinin kendi varlıkları hakkındaki eksik bilgilerini, son 4 ayda internette çok net öğrendim. Lgbti’ler, nötroseksüeliteyi ve aseksüeliteyi bile bilmiyorlar, 3 bin kişiden söz ediyorum.

“Küçücük çocukların da öldürülebileceğini, hem de ölümlerinin kendi devletlerinin polisleri tarafından bazen silahla bazen dayakla olabileceğini öğrendik.”

Biz de, IŞİD sayesinde, çocukların da katliamcı olabileceğini öğrendik. Ne oldu?

“Gezi 'Orası güvenli değil, orada polis var.'dır.”

O, tüm TC tarihi içinde öyleydi. Amerika’yı yeni keşfetmişsiniz.

“Unutmayın, unutturmayın.”

Aynen öyle. Gezi dezenformasyonunu unutmayacağım da, unutturmayacağım da.

Herşey var güzel kardeşlerim:

Özgürlük, eşitlik, adalet.

Devrim, evrim, değişim.

Yalnızca, siz onları yaratmayı beceremediğiniz gibi, canlarına okuyorsunuz.

Büyükanneleriniz ve anneleriniz gibi, yol ortasında yatan bozuk greyder gibi, açmanız gereken yolu tıkıyorsunuz.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..