Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '13

 
Kategori
Siyaset
 

Gezi Parkı olaylarında demokrasi için yürüyenleri değil evlerinde koyun gibi oturanları tutuklayın

Gezi Parkı olaylarında demokrasi için yürüyenleri değil evlerinde koyun gibi oturanları tutuklayın
 

TV’de Gezi Parkı olaylarına katılanların gözaltına alındıklarını, sonra da bazılarının tutuklanarak hapse gönderildiğini duyunca inanamadım.

Yani şimdi bu kişilerin protesto dışında kanunsuz bir eylemleri varsa amenna. Hani birini mi dövdüler, adam mı öldürdüler? Kendilerine gaz sıkan polislere gül mü atacaklardı?

İnsan ancak işlenmiş bir suç karşılığı hapse atılır; onlarca gence hangi suçla tutuklandıklarını söylediniz mi? 20 günde Türkiye’nin her yerinde protestolara katılan, sokaklarda meydanlarda direnen, yürüyen 5 milyon kişi vardı. 40–50 kişiyi bunların arasından nasıl seçtiniz? Eli sopalılardan hiç yakaladınız mı? Noldu o eli sopalılar? Arka kapıdan mı salıverdiniz? Bence bu tutuklamalar nedeniyle halkın tekrar ayaklanması lazım. Sokaklarda yürüdü diye insanlar hapse atılır mı ya! Eminim dünya size gülüyordur!

Her şey kırılmış dökülmüş, ülke zarara uğramış. Adam olsaydınız da uğramasaydı. Parkta piknik yapanların üzerine gaz sıkılır mı?

Avrupa Birliği uyardı, AP kınadı; dünya naklen verdi. Protesto haktır, senin kanunlarında da yazıyor. Gezi Parkı’nı AVM yaparken kime sordun? %50’nin vekillerinin aldığı karar bu ülkede geçerli değildir. Hem haklı olsun ya da olmasın insanlar fikirlerini özgürce ifade edebilirler.

O %50’nin bugün demokrasiye ihtiyaçları yok. Gün olur devran döner onların değerlerine karşı bir hükümet başa geldiği zaman göreceğim ben onları. Üniversiteye girebilmek için utanç verici bir şekilde duvar diplerinde peruk değiştirdiğinizde türban özgürlüğünüz için yine biz imza verdik; yazıklar olsun, haram olsun!

Görüyorsunuz hükümet keyfi uygulamalar içinde. Biz yalansak dünya da mı yalan?  Ve yargı… Yine bizi yanıltmadı. Mahkemenin biri protesto haktır diyor bir başkası gençleri içeri alıyor. Şu ya da bu örgütün adamı da olabilirler. 50 bin kişiyi katleden PKK’yı affettin, adı şuymuş buymuş zafer işareti yaptı diye gençleri tutukluyorsun. Tabii ki örgütlenecekler;  vermiyorsun ki başka türlü haklarını nasıl alsınlar!

Gençlerin bu tavırlarına çok kızıyorum. Gülerek hapse gittiğinizde davanız büyümez. Bırakın sürükleyerek götürsünler. Neden öyle razı razı gidiyorsunuz? Yoksa suçlu musunuz? Güya “Bizi tutukluyorlar, bakın” diyeceksiniz. Hapse giren suçludur hemşerim, değilse bile. Ve sokaklara çıkan 5 milyon kişi sus pus! Asıl tepki göstereceğiniz olay bu. İnsanlar yürüdü diye hapse atılır mı ya! Böyle bir Türkiye’nin Avrupa Birliğinde ne işi var? Bravo Merkel! Bırak Hıristiyan kulübü mavallarını, demokrasi yok kardeşim, demokrasi; onun için giremiyorsun.

5 kişi öldü,1 milyara yakın zarar var. Elbette bu işin sorumluları olacak. “Evdeki %50’yi zor tutuyorum” diyenin sorumluluğu yok mu? Bu alenen kışkırtmadır. Diyelim ki bir kişi camide içki içti. Birkaç kişi uygunsuz işler yaptı. Birileri türbanlıyı tartakladı. Bana ne! Kim ise bul, ver cezasını. Benimkisi tertemiz protesto.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..