Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Giant Causeway, Rope Bridge, Kuzey İrlanda

Giant Causeway, Rope Bridge, Kuzey İrlanda
 

Rope Bridge Kuzey irlanda


Kuzey İrlanda’ ya yolculuk yapmak için gerekli olan vize Büyük Britanya(United Kingdom) vizesidir. Güney İrlanda Cumhuriyet olması sebebiyle farklı bir vizeye sahiptir. Büyük Britanya vizesiyle İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’ yı ziyaret edebilirisniz. Ülkeler arası sınır hattı bulunmamaktadır. Büyük Briatnya vizesi halk arasında İngiltere vizesi olarak bilinir.

Başkent Belfast turist tarafından en çok tercih edilen noktadır.Küçük bir şehir olması sebebiyle 2-3 sonra mutlaka yeni arayışlara gireceksiniz. Aslında Belfast’ ı görmeden görmeniz gereken yer Giant Causeway (devin geçit yolu)' dir. Şehir yaşamından uzakta, doğal güzelliklerle karşılaşacaksınız. Ülkenin kuzey ucudur ve okyanus kıyısındadır.

Belfast’ tabölgeye ulaşımı sağlayacak tur bilgisine ulaştım. Tur, ülkedeki Katolik/ Protestan mücadelesini anlatan duvar resimleriyle ünlü (mural) Londonderry ve Giants Causeway & Rope Bridge gezisini kapsamaktadır. Turdan gayet memnun kaldım, tavsiye ederim.

http://www.paddywagontours.com

Resimler size herşeyi anlatacaktır. Harika el değmemiş doğal güzellik. Okyanus manzarası karşısında ihalatlardan yapılmış birköprüyle anakaradan ayrılmış adaya geçiyorsunuz.Giant Causeway ise yaklaşık 40,000 basalt taşı kolondan oluşuyor. İnsan eli değmiş gibi simetrik. 50-60 milyon yıl önce lavların donması sonucu oluşmuştur. Unesco tarafındna Dünya Kültür Mirası listesine alınmıştır. İki bölge arasıyaklaşık 8 mildir.

Taşların dağılımı: %48 6 köşe, %31 5 köşe, %19 7 köşe, %2 4 köşe, %0.5 8 köşe.

Fotoğraf meraklılarının mutlaka görmesi gereken bir yer.

Daha fazla resim için: http://emirergin.blogspot.com/2012/08/giant-causeway-kuzey-irlanda.html

 
Toplam blog
: 56
: 1239
Kayıt tarihi
: 14.11.11
 
 

30 ülke ve yüzlerce şehir gezisi için tatiliyet İstanbul Üniversitesi Arkeoloji ve Tarih bölümü, ..