Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '15

 
Kategori
Magazin
 

GICIR GICIR PROGRAMLAR

GICIR GICIR PROGRAMLAR
 

Ekranların yeni programlarla kan tazelediği bu dönemde biz de gıcır gıcır programları ve klasik izleme tercihlerinin ötesindeki kanallarda yer bulan farklılıkları tanıtmayı sürdürüyoruz bu köşede. Hani seçmece karpuz gibi, kabak çıkmama garantisini bir nebze sağlama niyetine… Bunun için de farklı yapımlara göz atacağız bugünkü yazının içeriğinde. Bunlardan ikisi NTV’nin yenileri… Bi’Dünya Şov ve Lingo… Diğleri de Discovery Sciens’taki Ölümcül İkilemler ve Samanyolu TV’deki Gülenay ile Pasta Börek… Kısaca bakalım nasıl yapımlarmış.

 

Bİ’DÜNYA ŞOV, HIZ VE DİNAMZİMİN ADI

Sosyal medya fenomenliği günümüzün yükselenlerinden. Herkese alabildiğine açık olan bu mecrada bir anda popülerleşmek işten bile değil. Tabii insanların nabzına göre şerbet vermek, ilgi çekici yenilikler veya içerikler sunmak şartıyla! Hoş olumsuzluklardan da fenomenler çıkıyor ya sosyal medyanın akıl almaz dünyasında… O da ayrı bir konu.

Şimdiye dek çeşitli işler, sosyal medya fenomenliğinden sinemaya veya ekrana geçiş yaptı. Mesela, ‘Sihirbazlık Okulunda Bir Türk’ filmi… Vine fenomeni Barbaros Dikmen’i beyazperdeye taşıdı. Bunun gibi bir dolu örnek var. NTV ekranında başlayan ‘‘Bi’Dünya Şov’’ da bunlardan biri.

Sosyal medyada en çok takip edilen vine fenomenlerinden olan Hakan Hepcan’a NTV ekranının yolunu açan ‘‘Bi’Dünya Şov’’, konukların, kamera şakalarının ve videoların yer aldığı bir talk show programı.

Her Cuma saat 24.00’te başlayan programın diğer talk show’lardan farkı ne derseniz… Ünlü konukları ağırladığı bölümlerde kendi türünün klasik formatını sunarken yarattığı enerjiklik!

İnternet dünyasındaki hızlılığı, programıyla yansıtan Hakan Hepcan dinamizmini izleyiciye aktarırken yalnız da değil. Bir başka sosyal medya fenomeni olan Salih Zafer Kunt da sokaktaki vatandaşla yaptığı muhabbetler aracılığıyla programın enerjisine katkıda bulunmakta. Kunt’un uzattığı mikrofona verilen cevapları yorumlamak ise Hakan Hepcan ve konuğuna düşüyor. Bu akıcı ve eğlenceli süreçte yol alan ‘‘Bi’Dünya Şov’’un bir de daimi konuğu bulunmakta… Alman vatandaşı olan Marie, stüdyonun daimi konuk kontenjanında yer alarak olaylara Alman bakış açısıyla yaklaşırken Murat Çopur da orkestraya coşkuyu verip ‘‘Bi’Dünya Şov’’un dinamizmine müzikle eşlik ediyor.

Cuma gecelerine farklı bir şov tadı katmak isteyenler, günümüzün mizah ve eğlence tarzını şekillendiren sosyal medya havasını ekranda solutan ‘‘Bi’Dünya Şov’’u deneyebilirler.

 

‘LİNGO’ DEMEYE HAZIR MISINIZ?

Hollanda’nın çok sevilen yarışma programıydı ‘Lingo’… 25 yıl boyunca ekranda kalan ve 2014’te noktalanan yarışma, 2015 yazında Hollanda’da yeniden yayınlanmaya başlar mı bilemem. Ama buna karşılık NTV’de Dilara Gönder’in sunumuyla yer bulacağını söyleyebilirim.

Hollanda’da milyonlarca kişi için akşamların eğlenceliği olan ‘Lingo’nun niteliği, bir kelime oyunu olması… Yani temeli tahmine dayanıyor. Bu çok sevilen oyunun kuralı da öyle zorlayıcı türden değil. 5-6-7 ve 8 harften oluşan kelimeler ilk harflerine bakılarak tahmin ediliyor. Çekilen toplarla sayı bordunda lingo yapılıyor ve ödül kapılıyor.

Kısacası; hem yarışmacılarına hem de ekran başındaki izleyiciye meydan okuyan ‘Lingo’, kelime bilgisini güçlendirirken şans ve eğlenceyi de birlikte sunma özelliğine sahip bir yarışma.

NTV ekranlarında Dilara Gönder’le birlikte bu yepyeni kelime yarışmasına katılıp ‘Lingo’ demek için gereken ise sadece kendine güvenmek ve ekranın karşısına geçmek. Çok yakında!

 

ÖLÜMCÜL İKİLEMLER

İlginç yapımları sunmayı sürdüren Discovery Science, bu kez de ‘Ölümcül İkilemler’ isimli diziyi ekranına taşıyor. Bu yepyeni dizinin ilginç ve çekici yönü, izleyicisini son derece kuramsal ölüm kalım senaryoları üstünde düşünmeye yönlendirmesi!

Her bölümünde ölüm veya hayatta kalma ikilemi üstüne sorular geliştirmeye yönelik senaryolar sunacak olan ‘Ölümcül İkilemler’, izleyiciye yaşatacağı bu seçim sürecinde, dünyanın dört bir yanından alıntılanmış gerçek vaka çalışmalarını da aktaracak. Gerçekler eşliğinde inanılmaz videoları ve devasa deneyleri ekrana taşıyacak olan dizi, bunlar vasıtasıyla sorularını geliştirip doğru cevaba ulaşacak.

İzleyiciyi; büyük doğa olaylarının yarattığı olumsuzluk hallerinde veya yaşam tehlikeleriyle karşı karşıya kaldığında hangi davranışların doğru, hangilerinin yanlış olacağı konusunda uyarma niteliğindeki ‘Ölümcül İkilemler’, Cuma günleri saat 19.40’ta Discovery Science ekranında yer almakta.

‘Hayatınızın geri kalanını yalnızca havuç veya hamburger yiyerek geçirseydiniz, hangisinin sizi öldürme olasılığı daha yüksek olurdu’ türünden soruların, doğrularını ve farklı tehlikelerdeki hayatta kalma formüllerini merak edenlerin ilgisini çekebilir.

 

PASTASIZ BÖREKSİZ EV KALMASIN

Yemek yapımı, ekranlar için sıkça kullanılan bir konu… Pişirip taşırmasından süslü sofralara kurulup karşılıklı çekişmeler sergileyen türlerine veya jüriler tarafından değerlemeye tabi tutulan yarışmacılıklara… Bugüne dek çok çeşitli yemek programı yer buldu farklı kanallarda. Hepsinin de kendine göre bir özelliği vardı kuşkusuz.

Kısa bir süre önce Samanyolu TV’de yayınlanmaya başlayan ‘Gülenay ile Pasta Börek’ de bu tutkunun farklı yansıması olarak karşımızda!

Yaz atağının dizi kanadına ‘Çınarın Gölgesinde’ isimli yapımla hazırlanan Samanyolu TV, Cumartesi eğlenceliği olarak yarattığı ‘İyi Seyirler’ isimli dizi-magazin programıyla farklı bir proje ortaya çıkartmanın yanı sıra, ‘Gülenay ile Pasta Börek’ ile de sabah kuşağını canlandırdı.

‘Yeşil Elma’, ‘Mutfak Keyfi’ gibi yapımların başarısıyla yemek konusunda yakaladığı ilgiyi hafta içi her güne yayıp sabahları da ev hanımlarına hitap etmeyi hedefleyen kanal, ‘Pastasız böreksiz ev kalmasın’ sloganıyla yola çıkan programında birbirinden özel ve renkli pastaların yapım formüllerini izleyiciye sunmakta.

Üç boyutlu pastaların dahi hazırlandığı, hem göze hem de damağa hitap edecek türden tariflerin aktarıldığı ‘Gülenay ile Pasta Börek’, ayrıca şeker hamurundan yapılan pasta figürleriyle büyüklerin olduğu kadar çocukların da ilgisini çekecek türden bir görselliğe sahip.

Eğer siz de değişik pasta ve böreklerin yapımına meraklıysanız, misafirlerinize şık ikramlarda bulunmak istiyorsanız hafta içi her sabah 10.30'da Gülenay Yüce ve konuklarıyla gerçekleşen bu keyifli program tam size göre derim. Yapmak parayla olsa da, izlemek ve öğrenmek bedava!

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..