Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '20

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
22
 

Gıda Ambalajlarına Dikkat

Şu hassas dönemde öncelikle hepinizi sevgiyle selamlıyorum sonrasında daaa çat diye bu haftanın konusuna giriş yapmak istiyorum çünkü herkes dellenmiş durumda. Sizce de biraz sakin olmamız gerekmiyor mu? Evet kolay değil farkındayım ama görüyorum ki dikkat etmemiz gereken sağlık-gıda alanında konularda herkes bırbırbırbır konuşuyor, herkesi bir telaş sarmış durumda. Sosyal medyadaki bilgi kirliliklerinden bahsetmekten ben yoruldum arkadaş. Herkes uzman kesildi be canım…  Zor bir süreçten geçiyoruz ama bunu telaş yaparak değil emin adımlarla ilerleyerek atlatabiliriz, değil mi?

Çok doluyuz bu konularda ama böyle konuşmaya (yazmaya) devam edersek ben asıl konuya gelemem. O yüzden başlayalım… Şimdi 5-6 yıldır bu köşede hep gıda güvenliğinden bahsede bahsede dilimde tüy bitti biliyorsunuz. Olması gereken neyse yazdık ama, “ Amaan sen de, bunlarla mı uğraşıcaz?, Bugüne kadar bu söylediklerini yapmadık, bir şey olmadı. Ve en en favori cümle : “Biz bunu hiç yapmıyoruz ama bak yaşıyoruz ölmedik özge.” Evet.. Gıda güvenliğinden ve hijyenden bahsediyoruz. Aslında bu çok uzun sayfalarca yazılabilecek bir konu ama gündemde olanı iyi biliyorsunuz, ambalaj temizliği. Ambalaj için bir gıda ürününün elbisesi diyebiliriz, onu hem dış etkilerden korur hem de albenili bir hale getirir. Bizlerin bu aşamada dikkat etmesi gereken şey, ambalajın ne kadar koruyucu olduğu. Yani öyle renklere cıvıltılara aldanmanızı istemiyorum, tasarımı çok severim o ayrı. Şuan bir gıda ürünü tasarımı değil, gıda güvenliği cephesinden bakalım olaya. Raflarda gördüğünüz her ürün maalesef güvenli olmayabilir, ambalaj kalınlığını ve ne kadar düzgün olup olmadığını incelemek, hasarlı ( delik, yırtık, havası sönmüş, kırık) mı diye bakmak da sizin göreviniz. Bundan sonraki aşama ise satın aldığınız gıdaların ambalaj temizliği. Depolarda ve raflarda tahmin edersiniz ki her türlü kontaminasyon ( bulaşma) yaşanıyor. Satın aldığınız ürünleri lütfen mutfakta bankoya koymayın ve mutlaka ambalaj yüzey temizliğine özen gösterin. Bunlar söylemekle ya da yazmakla olmuyor, uygulaması bir o kadar zor gelebilir ama iş ciddi biliyorsunuz.

İnanıyorum bu virüs salgını geçtiğinde bu köşede yine gıdaya dair ne kadar ilginç şey varsa yazıp sizlerle eğleniriz! Söz. Yeter ki bilinçle, bilim yolunda sağlam adımlarla ilerleyelim. 

Not: “ Bilinçliysek, korkmuyoruz. “

Sağlıkla Kalın!

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 291
Toplam yorum
: 41
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 322
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster