Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '15

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Gıda Mühendislerindeki vefa: " 40. kuruluş yıldönümünde mezun olan ve olmayanlar bir arada geldiler.

Gıda Mühendislerindeki vefa: " 40. kuruluş yıldönümünde mezun olan ve olmayanlar bir arada geldiler.
 

Celal Değerli ve Eren Taşkın, Gıda Mühendisliği logosunu, pedal basarak İtalya Alp'lerinde dalgalandırdılar.


Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği  Bölümü, bu yıl çok cazip bir uygulama ile, ilkinden itibaren bu güne kadar olan mezunlarını bir araya getirerek 40 ncı yıl mezunları ile birlikte bu özel günlerini, coşkuyle kutladılar.

Kokteyl yerine has meyve suları, katıksız karışıksız içecekler verildi. Yiyeceklerin  en önemli hususiyeti de sade, katkısız, ilaçsız, steril, midevi defosuz hormonsuz bakterisiz yiyecekler olmasıydı. Bu yüzden de büyük bir haz içinde ilgi gördü ikramlar.

BU RESİM, TARİHİ BİR RESİM.  ASYA VE AFRİKADAKİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ OKUYAN ÖĞRENCİLER, GIDA BÖLÜMÜNÜN BİR UYGULAMASI İÇİN,  iZMİR' E GELMİŞLERDİ.

          Gayet neşeli ve kokteyl hazzıyle yenilen içilenin  insana verdiği steril etkisi nedeniyle herkeste bir kanaat oluştu ki, bunları yedikten sonra, bir yıl müddetle her türlü bakteriden muaf oluyordu insanoğlu. Herkes, mide ve bağırsaklarının, o gün kalaylanmış olduğunu ve tam teşekküllü sıhhat içinde katkısız yiyeceklere selam durdu.  Nasıl katkısız oldukları sorgulandı. Gıda  mühendisleri, dilleri döndüğü kadar da durumları izah ettiler misafirlerine.

         Bu müzikli günde yaşlı genç gıda mühendisleri bir araya gelerek mesleki bilgilerini aktarmaları, çok önemliydi. Dostluklar pekiştirildi. Rektörlüğün bu uygulamasından övgülerle bahsedildi.

         Mide ve barsaklarımız kalaylanmış oldu. “ diyerek espri yapıldı.

         Son yıllarda gıda mühendisliğinde, araştırma ve sanayi kuruluşları tarafından teşvik ve desteklenen pek çok bilimsel proje yürütülmektedir.

AYNI ZAMANDA BİR  G I D A MÜHENDİSİ OLAN GÜLŞAH ÇALIŞKAN, DAVETLİ,LERİN OY BİRLİĞİ İLE GIDA MÜHENDİSLİĞİNİN BU ÖZEL GECESİNDE " ÖZE LGÜZEL" SEÇİLDİ.

         TUBİTAK dahil, bilhassa Avrupa Birliği 7. Çerçeve programları olsun Erasmus Mundus, EBİLTEM gibi kuruluşlarca da da bu gıda konusu desteklenmektedir.

         Son yıllarda gıda mühendisliğinin gösterdiği büyük atılımla bu bölümün mezunlarına,  iç alım ve dış alımlarda istihdam olanakları sağlanabilmektedir.

         Şimdiki durumda gıda mühendisliği binasında araştırma ve uygulamaya yönelik toplam 13 araştırma ve 11 uygulama laboratuarı ilee  laboratuarları mevcut

         Öğrenciler bu laboratuarlarda mikrobiyoloji, biyoteknoloji, gıda kimyası, analiz, yağ, süt, meyve teknolojileri ve biyoteknoloji bilgilerine sahip bulunmaktadır.

        GIDA MÜHENDİSLİĞİ : Gıda mühendisliği fiziksel kimyasal ve biyolojik bilimlerin, gıdaların işlenmesinde, saklanmasında, taşınmasında ve yeni gıdaların üretilmesinde uygulama alanı bulunmaktadır.

        Son duruma göre ülkemizde bu mühendislik dalı, gıda sanayinde büyük bir atılım göstermektedir.  Ve yetişmiş eleman gereksiminin her geçen gün artması, bu daldaki, bu daldaki mühendislikleri de yaygınlaşmaya itmiştir. Ve ülkemiz gıda sanayi büyük bir atılım göstermiştir.

         Rektör Yardımcısı Semih Ötleş, yaptığı konuşmada: “Ürünlerimizin ihracat yoluyla ülkemiz ekonomisine yapacağı katkı yadsınamayacak oranda büyüktür. İşlenmiş gıdaların üretiminin yanı sıra, güvenli ve sağlıklı gıda üretiminden de sorumlu en önemli meslek dalı olan gıda mühendisliği eğitiminin verildiği ilk bölüm; hepimizin bildiği gibi üniversitemiz bünyesinde yer almaktadır. Bu güne kadar 3500 den fazla mezun veren ve Türkiye’nin ilk Gıda Mühendisliği Bölümü olarak 1975 yılında Ege Üniversitesi’nde kurulan Gıda Mühendisliği Bölümünde, halen 800 civarında öğrenci öğrenim görmekte ve geleceğin Gıda Mühendisleri olarak yetiştirilmektedir.

         Bugün burada 40. kuruluş yıldönümünü kutlamak maksadıyla bulunduğumuz mezunlar gününde, mezun olmuş ve mezun olacak tüm Gıda Mühendislerimize meslek hayatlarında başarılar dilerim.” Dedi.

         Bu arada, mezunlardan lisans öğrencisi Gamze Düven' de, basınla ilgili koordinasyonve halkla olan ilişkilerden de tam not aldı

MÜHENDİS GÜLŞAH ÇALIŞKAN, DAVETLİLERİN OY BİRLİĞİ İLE 40. CI YILIN GÜZELİ SEÇİLDİ.

GÜZELİMİZ, ARKADAŞLARI İLE

GIDA MÜHENDİSLERİ, YENİDEN SIRALARI DOLDURUP, ESKİYİ YAŞADILAR KONFERANS DİNLERLERKEN

MÜZİSYENLERİ BİLE O GÜN GELECEĞİN MÜENDİSLERİYDİ

OKULUN AĞIR TOPLARI AYRI BİR KÖŞEDEYDİLER

GAMZE DÜVEN (SOL BAŞTA ) HER KAREDE O VARDI NEDEN?  KOKTEYL BOYUNCA YANIMIZDAN AYILMADI, BİZİ HER SEFERİNDE ORADAİLERLE TANIŞTIRIRKEN DE BİLGİLENDİRDİ. KENDİSİNE TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ.

 

 

HERKES BİR DEFA DAHA SIRALARI DOLDURUPÖĞRENCİLİK  NOSTALJİSİ DE YAŞADI DAVETLİLER..

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..