Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '17

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Gıda Operası

Gıda Operası
 

Gıda Operası


Çok güzel bir soruyla başlıyorum bu  haftaya. Hazır mısınız? Gıda kelimesi ve kavramı sadece beslenmekle ve boğazla mı ilgilidir sevgili okurlar? “ İlk akla gelen o tabi kızım. “ cevapları doğru. Başka verdiğiniz cevaplar, akla gelen başka düşünceler? Yıllardır gıda sektörüyle ilgili kendi alanımda ayrıntılarına kadar yazdığım yazılara en ilgincini ekleyeyim mi?

Ee yine uzatma da söyle işte ne demek istiyorsan özge. “

İpucu veriyorum: Müzik.

Paris’te verilen konserle başlıyor her şey. Nasıl bir konsermiş bu? Şöyle, kaşık ve spatula sesleri ile    çello ve violin seslerinin aynı anda duyulduğu anlara şahit olan bir konser. Yok yok doğru okudun önceki satıra geri dönme, sahiden kaşık ve spatula sesi. Hani küçük çocuğun bazen evde kaşık sesi çıkarınca kızıyorsun ya? O sesten aynen. Hadi başlayalım, Michelin yıldızı diye tanımlanan bir sistem var (kalite ölçüsü olarak düşünebilirsiniz) , bu michelin yıldızına sahip dünyada sayılı restoran varmış. Michelin yıldızına sahip olan Frederic Anton, Fransız müzisyen olan Thomas Roussel ile orkestrayı oluşturmakta. Ne güzel bir farklılık, düşünsenize. Müziğe daha sonra Frederic’in yemekleri de eklenince tam olmuş. Bu opera, ülkedeki ilk  “ Gıda Operası “ olarak biliniyor. 3 farklı menüyle sanatseverlerin karşısına çıkmalarının yanında 200 kişilik bir davet olduğu belirtiliyor. Sonrasında da şefin yemeklerine puan verilmiş, daha ne olsun hem opera hem yemek? Eminim güzel geçmiştir.

Ülkemizde de olsun, farklılıkları severiz. “ düşüncesi de akla geliyor, “ Aman kızım kaşık çatal sesini kaldıracak kafam mı var bütün gün yoruluyorum.” düşüncesi de. Her iki düşünceye de ayrıca saygı duyulur. Ülkemizde rastlamadım, belki de vardır benzeri. Şunu söylemeliyim ki böyle sanatsal düşünceler güzel. Bu hafta her zamanki gibi bir gıdanın yapısını özelliklerini incelemedik evet, müzik ruhun gıdasıdır dedik.

Sağlıkla Kalın!

Not : “ İki farklı alanın bir araya gelmesi her zaman dikkat çekmiştir.“

Gıda Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..