Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Gıda ürününde dış görünüş

Gıda ürününde dış görünüş
 

Gıda ürününde dış görünüş


Bu hafta raflarda ürünleri incelerken, kafamdan bir sürü düşünce geçirirken hiç beklemediğim bir ürünle karşılaştım. Öncelikle duraksama sebebim ürünün dış görünüşüydü. Her zaman alışmış olduğumuz belli kalıplar vardır, bu kalıpların dışında bir şey görünce önce şaşırırız sonra da sorgularız. Ben de öyle aynı türden hep bildiğimiz bir gıdayı, farklı bir tasarımda ve ambalajda görünce tabi farklı düşüncelere daldım. Bahsettiğim şey bildiğimiz patates cipsi.

Tüketicinin dikkatini çekmek aslında o kadar kolay ki, yeter ki bir farklılık olsun.   “ Aynı renklerin içinde bir tane farklı renk olsun mantığı . “ Güzel tabi, bir de maliyet açısından bakarsak daha bile düşürerek bu farklılık sağlanabilir. Gördüğüm üründe öyle olduğunu düşünüyorum, normal standart patates cipsi ambalajından farklı olarak ürünü gösteren şeffaf bir paketleme yapılmış. Ardından bu paketler, kese kağıdı- karton niteliğinde başka bir ambalajın içerisine konulmuş. Dikkat çekiyor mu? Çekiyor. Diğer ambalajlar arasından özel olarak sizi tanımış gibi el sallıyor mu? Sallıyor. Tamamen bu sorular düşünülerek tasarlanmış olmalı.

Yoksa özüne baktığımızda patates cipsi bu…  Standart.             

Tadı çok göreceli, hoşunuza gidebilir de gitmeyebilir de. Her şey tuz ve yağa göre değişiyor biliyorsunuz. Mutlaka sevenleri sık sık alanları vardır, ya da tam tersi. Benim bu ürünü köşeme taşıma sebebim “ Farklılık yaratanlar “ içerisinde yer alması. Böyle değişiklikleri, hatta başarılı olup da taklit edilen ürünleri çok severim. Belki bu ürün de zamanla bunu yaşar. Görünen o ki amacına ulaşmış,ilgi çekmeye devam ediyor.

Not :  "Gıdalarda önemli olan hem dış hem iç güzelliği. "                 Sağlıkla Kalın!         

                                                                                 Gıda Mühendisi-  Nermin Özge BİLGE                

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..