Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '20

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Gıdanı Koru Kampanyası

Söz vermeyi sever misiniz?

Eğer verdiğiniz sözü tutabilecek karakter ve onura sahipseniz mükemmel…

Gıda alanında da bir söz verilmeye başlandı, hatta siz de hemen bu söze yazımı okuduktan sonra dahil olabilirsiniz.  T.C Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “  https://www.gidanikoru.com/ “ sitesine giriyorsunuz.

Bu sitede  “ Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık! “ sloganını gördükten sonra ekranda şu yazı çıkıyor :

Her lokmanın ve her yudumun kıymetini bileceğime, gıda kaybı ve israfını ve olumsuz çevresel etkilerini önlemek için kendi adıma var gücümle sorumluluk alacağıma, yiyecek ve içecekleri ihtiyacım kadar alıp, bilinçli tüketip, israf etmeyeceğime, söz veriyorum. “

Sözünüzü verdikten sonra ekranda  “ Ben  ……….,  ……….  Çocuklarımızın tek bir lokması daha israf olmasın diye sözümü verdim. Sen de söz ver.Soframıza sahip çıkalım. Bu sertifika ……  tarihinde oluşturulmuştur. Verdiğiniz söz için adınıza dikilecek 5 adet fidan ile geleceğe nefes oldunuz.” Yazısını görüyorsunuz.

İşte bu kadar basiiit. Söz verdikten sonra sertifikanızı paylaşarak sevdiklerinizi de rekorun bir parçası olmaya davet edebilirsiniz. Dilerseniz güzel ülkemizde en çok sözü veren illerin dağılımını görebilirsiniz. Şuan en fazla sözü veren ilimiz Kilis. Bakalım zamanla hangi il olur? 

Verdiğiniz söz çok kıymetli, gıda israfının üzerine saatlerce yazılabilir. Tek bir damla su, bir lokma ekmek hayatı ifade ediyor. Kimsenin bir gıda parçasını küçük bulup çöpe atma hakkı yok. Yeryüzü hepimizin, geleceğin.

Hep farkında olmamız dileğiyle…

Sağlıkla Kalın!

Not:“ Bu özel kampanyada emeği geçen herkese, tüm tüketiciler ve okuyucular adına kalpten teşekkür ederim.”             

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..