Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '13

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Gidecek bir yerin yoksa!!!

Gidecek bir yerin yoksa!!!
 

Gidecek bir yerin yoksa, kendine doğru yol almaya başla. (Kıvanç Ertuğrul)

Hayat yolunda fren yapmaya ne dersiniz? Tam gaz yol almadan önce, depomuza bir bakalım. Hayat bana istediklerimi verdi mi? Depom boş mu, dolu mu? Boş ise hayattan istediğimizi alamamışız demektir. "Ne oluyor? eee benim hayallerim, yapmak istdiklerim vardı. Ne oldu onlara, neredeler? Bos bir çuval gibiyim."

Derin bir uykudan uyanır gibi uyanacağız. Hayat bizi mutlaka dürtecek. Bir defa uyandın mı, bir daha asla uyuyamazsın. Pişmanlıkların, eyvahların, yazık olsunların ateşli dünyasına hoş geldiniz. Şu an bu hal içinde oluşumuz ne istediğimizi bilmemekten kaynaklanıyor. Ateş etmeyi biliyoruz; fakat nişan almayı öğrenememişiz demektir.

Hayalleri, hedeflere dönüştürmek gerekiyor. Hedeflerimiz tüm detayları ile net ve kesin olmalı. Hepimizin, en azından bir alanda başarılı olma yeteneği vardır. Hangi konuda yetenekli olduğumuzu ve neyi yapmayı sevdiğimizi bilmemiz gerekir. Ne olduğuna karar verip, o uğurda çalışmaya başlamalıyız. Zararın neresinden dönersek kâr. Yaptığınız işe inanın, ya da inandığınız işi yapın. Yaşınız ne olursa olsun, bulunduğunuz iş ve konumdan memnun değilseniz DEĞİŞİM ZAMANI.

Başarı ve mutlluğun sırrı mesleğinizi tatile çevirmektir.(Mark Twain)

Başarının, çok para kazanmakla doğru orantıda olduğu zannediliyor. Yapabileceğinin en iyisini yapan tuvalet temizleyen beden işçisi ile işini iyi yapan bir genel müdürün başarısı aynıdır. Statüsü farklı olabilir; fakat mahiyeti aynıdır. İkisi de bir numaradır. İşinin ustasıdır. Aynaya baktığınızda aynadan geri bakan insan, bir konuda en iyi olduğunu bilmezse, hiç bir zaman kendisini gerçek anlamda sevip, saygı duyup kabul edemez. Sonuç: KAYIP İNSAN. Siz aynaya baktığınızda ne görüyorsunuz? Şimdi vereceğiniz cevap size yol olacaktır. Mutlaka özel olduğınuz bir yanınızı bulacaksınız. O sizde var. Sadece gözünüzü çevirip bakmanız gerekiyor. Hangi iş ve konumda olusanız olun iyi bir çiftçi, iyi bir anne, iyi bir aşçı, iyi bir doktor olmak hayal değil. Sadece kendini tanımak, işinden zevk almak yeterli.

 
Toplam blog
: 57
: 4512
Kayıt tarihi
: 19.12.12
 
 

Kainatta nokta, nokta da kainat olan "İNSAN" İnsanı keşfetmek için cıkılan yolda bir yolcu sadece. ..