Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Giden ile kalanın hikayesi

Giden ile kalanın hikayesi
 

alıntıdır


06.01.2012 de yazmışım “Gitmek Cesaret İster Ufaklık” isimli yazımı. Bir hayli zaman olmuş gitmeleri kalmaları düşüneli. Hep derim ya “gitmek asıl kalana zordur” diye, şimdi bakıyorum da sahiden öyle. Kalan anılara gömülen oluveriyor birden. Gideni özleyen, boşluğunu hisseden ve hatta an be an gidişine tanıklık eden…

Eşyalar toplanıyor önce. Ne kolaydır toplanmak! Bir yerden bir yere taşınmak hep gözümüzde büyür oysa. Toplanmaya başladın mı bir anda kolilerde bulursun geçmişini, hayatını, yaşadıklarını ve seçtiklerini. Ağızları sıkı sıkı bağlıdır koli bandıyla eşyalarının. Üzerine sıklıkla “kırılacaklar” yazarsın. Zarar görmesin istersin eşyaların.

Taşıdıkça boşalır sana ait izler. Boşaldıkça sensizleşir etraf. Kokun kalır önce odada bırakacağın, bir süre sonra o da uçar gider ardına kadar açık camın eşiğinden anıların.

Kalan sesinin yankısını duymaya başladığında anlar gittiğini. Giderken sana zor gelen ayrılık şimdi saracaktır geride kalan birilerini. Kendi sesi yankı yaptığında kalan anlar ki, bir kişi eksildi hayatından. Bir boşluk bıraktı geride giderken. Aslında özlemle dopdolu kocaman bir boşluk.

Şimdi söyle bana!

Kalana mı zor gidene mi gitmek?

Kim daha çok etkilenir gitmelerden?

Giden bavulundaki eşyaları yerleştirirken bir önceki yerini anımsar her şeyin. Her eşyanın bir anısı vardır yüreğinde. Birde yıllardır durduğu bir yer vardır elbette.

Giden kalbinde saklar özlemlerini. Kalan ise hıçkırarak ağlar, bozmak ister kendisine bırakılan sessizliği.

Böyledir giden ile kalanın hikayesi.

http://blog.milliyet.com.tr/gitmek-cesaret-ister-ufaklik-/Blog/?BlogNo=342331

 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..