Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '11

 
Kategori
Güncel
 

Gidenlerin ardında kalanlar

Bir çocuğun doğumu, zorluklarla dolu ayrı bir macera, büyümesi ise apayrı bir maceradır. Çocuk büyütmek emek ister, sabır ister. Sizin özene bözene büyüttüğünüz, eskilerin tabiriyle yemeyip yedirdiğiniz, giymeyip giydirdiğiniz biricik yavrunuza zulüm yapılmasına daynamazsınız. Öğretmen kızsa ona, sizde öğretmene kızarsınız elinizde olmadan. Düşünün bir kere ciğerparesi, biricik yavrusu şehit olan anaları. Elleri öpülesi analar.Ne üzülüyorlardır şimdi.Askerde bir askerin çok önemi yoktur. Topluluk vardır orada. Bölük vardır, tabur vardır, tugay vardır. Ama o anaların yavruları anaların gönlünde hep tektir. 

Bir anne düşünün dokuz aylık zorluklarla dolu bir yolculuktan sonra dünyaya gelen çocuğu için 5-6 yıl hayata uyum sağlaması için çırpınmaktadır. Uykusuz geçen geceler, yarıda kalan yemekler ve daha nicesi...Okul koşuşturmalarından sonra gelen bir ayrılık...Vatana millete hizmet etsin diye gönderilir. Asker anası olur analar. Kınalı kuzularının arkasından ağlarlar Bir telefon beklerler hep. Hep çocuklarını merak ederler. Onlarla ilgili bir haber çıktığında yürekleri ağızlarına gelir. Kendi annemden biliyorum. Annem abimin askerliğinde 18 ay neredeyse hiç gülememişti. Her gülmeye çalışmasında ağlaması bir olmuştu. İşte asker anaların hali de böyledir. 

Siz düşünün bu analara bir şehit haberinin geldiğini.Siz düşünün onların yüreğinin yangınını. Siz düşünün oğluna mı karısına mı üzüleceğini şaşıran babaları. Herşeyi bir kenara bırakıp bu yönden bakmalıyız şehitlere. Herkes elindeki bütün imkanları kullanmalı daha fazla analar ağlamasın diye. Taşın altına elimizi koyalım ki analar ezilmesin artık. Oğlunu ömrünün baharında mezara koymasın. 

Lütfen bırakalım onu, bunu, şunu. Sevelim birbirimizi. Bu ülke hepimize yeter de artar bile.... 

 
Toplam blog
: 10
: 350
Kayıt tarihi
: 14.06.11
 
 

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi İlköğretim matematik Öğretmenliği bölümü 2003 m..