Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Gidenlerin ardından... -Erdal Kuzucu'ya-

Gidenlerin ardından... -Erdal Kuzucu'ya-
 

Erdal’ı babasını kaybettiğinden sonra ilk kez yemekhanede görmüştüm.Daha iki hafta kadar önce de babaannesini kaybetmişti.Yüzünde hiçbir anlam yoktu ve birkaç gündür sakal traşı da olmamıştı.Bakışlarını yere kaldırmadan, bitirdiği yemeğini taşıdığı tepsi ile yemekhanenin çıkışına doğru yürüyordu.Bir anlık gözgöze geldik ve sessizce selamlaştık.Başsağlığı için yemeğimi bitirince yanına gitmeliydim.

Yemekten sonra bir iki ufak tefek sorun çıktığı için Erdal’ın yanına gitmekte geciktim.Nasıl olsa 15.30/23.30 vardiyasındaydık ve saat 23.30 kadar da işyerindeydik.İşlerimi yoluna koyunca Erdal’ın çalıştığı bölüme doğru yola koyuldum.Postabaşısı Davut’a Erdal’ı sorduğumda aldığım cevapla mermer bir heykel gibi donakaldığımı, beynimin içinde birşeylerin uğuldadığını hissettim.

Erdal’ın ağabeyi de vefat etmişti.Vefat haberini alan Erdal apar topar ayrılmıştı işyerinden...

* * * * * * * * * * * *

Bir evden 36 günde üç tane cenaze çıkar mı?Hayatın akışı içinde mümkün tabi ki.İş arkadaşım Erdal bir ay kadar önce babaannesini, oniki gün sonra babasını ve 24 gün sonra da bağırsak kanseri tedavisi gören ağabeyini kaybetti.Hepsi toplam 36 günde 3 kuşağı toprağa veren bir aile...

Hayatın son demlerini yaşayan babaanne 80 yaşında , bir asra yakın biriktirdiği rahatsızlıklarından dolayı vefat etti.

Annesini 12 gün önce kaybeden 55 yaşındaki baba traktörün altında kalarak yaşama gözlerini yumdu.

Bağırsak kanseri tedavisi gören ve 2.ameliyatını olan 32 yaşındaki (evet 32 yaşında)ağabey de babasını toprağa verdikten 24 gün sonra ağrılarından şikayet ederek yattığı hastaneden yaşamın kıyısında yürüyüşünü tamamlayamadı...Son yolculuğundaki yürüyüşü başladı ne yazık ki.

Sözlerin hepsi boğazımda yumruk şimdi...

Bazılarının bahçesi günlük güneşlik iken, bazılarının bahçesine sürekli kar yağıyor.

Bir anne için dayanılacak acıların çetelesi tutulabilir mi?Tutulsa idi bir ayda eş, oğul ve kayınvalide(anne yarısı) kaybeden bir annenin acısını hafifletecek kelimelerin çetelesi tutulabilir mi?

Takdir-i ilâhi...

Saygılıyız...

Suskunuz...

Çaresisiz...

Ölüm karşısındaki çaresizliğimize , gidenlere huzur içinde uyumalarını ve meleklerin onlara yoldaşlık etmelerini dilemekle gidermeye çalışıyoruz.Gidenlerin ardından yapacak çok şeyimiz yok ne yazık ki...

Allah’tan Erdal arkadaşımıza ve Kuzucu ailesine sabır ve dayanma gücü vermesini diliyoruz.

Not 1 : Cep telefonunuzdan YANGIN yazarak 3919’a göndererek THK(Türk Hava Kurumu)nun yangın söndürme uçağı alım kampanyasına destek olalım.

Bilgi ve ayrıntı : http://www.thk.org.tr/2005/anasayfa.htm

Fotoğraf kaynağı: img.blogcu.com/uploads/zahide_ucurum.JPG

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..