Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '06

 
Kategori
Haber
 

Gidin Venezüella'ya biraz 'sol'culuk öğrenin!!!

Gidin Venezüella'ya biraz 'sol'culuk öğrenin!!!
 

Dün, Cumhuriyet Halk Parti’li bir milletvekili’nin yaptığı açıklamalar kanımızı dondurdu. Sayın vekil; İsrail’in Lübnan’a yaptığı ve şekil itibariyle insanlık dışı olan askeri operasyonun bir vatan müdafaası olduğunu, üç-beş tane çocuk ölüsü fotoğrafına bakarak ve duygusal tepkiler vererek dış politika yapılamayacağını, İsrail’in haklı olduğunu beyan etti.

Bu yazının kaleme alındığı saatlerde, henüz bu talihsiz açılamanın parti tüzel kişiliğini bağlayamayacağını, vekilin kendi kişisel düşünceleri olduğunu ve hatta kendisinden parti disiplin kurulunun bir savunma isteyeceğini falan ifade eden ne genel başkan ne de herhangi bir parti sözcüsü tarafından herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Umarım bu tekzibi bir an evvel yapar ve en azından parti olarak bu ayıbın altından kalkarlar. Biz de bu yazıyı boşuna yazmış oluruz.

O CHP ki, eline geçen her fırsatta, Atatürk’ün partisi olduklarını, cumhuriyetle yaşıt ve onun en yüce değerlerini temsil ettiklerini ifade eder. Genel Başkanından, bilmem ne köyündeki sempatizan seçmenine kadar dillerinde hep aynı argüman vardır. Eh nispeten haklıdırlar tabi. CHP, cumhuriyetimizle yaşıttır, CHP’yi Atatürk kurmuştur. Ama köprülerin altından maalesef çok sular aktı. İstiklal Savaşı’nda Büyük Önder ile ve partisi ile ayağa kalkan, küllerinden doğan Anadolu halkının bugün seçimlerde CHP’ye gösterdiği teveccüh de ortada işte. Bu durumun neden böyle olduğunu tüm CHP’liler, şapkalarını önlerine koyup düşünmelidirler.

Gazi Mustafa Kemal’in, partisinin ve o mübarek halkın verdikleri istiklal mücadelesi, yalın ayak, aç, çıplak bir şekilde; dünyanın tüm emperyalist, kan emen güçlerine karşı yapılmıştır. Dünyanın bütün mazlum ulusları tarafından sömürgecilere karşı bayraklaşmış bir harekettir.

Maalesef, işte bu partinin rozetini taşıyan, bu milletin oyları ile demokrasilerin en kutsal mekanı olan parlamentolarından birinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, milletin vekili sıfatı ile oturan bir şahsiyet sözünün yönünü şaşırmıştır.

Milyar dolarlık ölüm makinesi bir helikopter ile oradan oraya, naçar, kaçmaya çalışan bir anneyi ve gözleri önünde beş ufak yavrusunu öldürmenin söyler misiniz neresi vatan savunmasıdır? Biz Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Conkbayırı’nda, İnönü’de böyle mi savunduk vatanımızı. Bizim savunduğumuz mu vatan değildi, yoksa bu gözü dönmüşlerin vatanı bizimkinden daha mı kutsal?

Lütfen konuşurken, yazarken, çizerken biraz dikkatli olalım. Bir de milletvekili ve CHP rozeti taşıyorsak bir kere daha dikkat edelim. Bakın ajansların bugün geçtiği habere göre Venezülla’nın solcu lideri Chavez, Tel Aviv’deki elçisini geri çekiyor. İşte onurlu duruş, işte insana yakışan tepki budur. 21. Asrın dünyası kabadayılık yapanların, asanların, kesenlerin dünyası değil hukukun, düzen ve intizamın dünyası olmalıdır.

Lütfen Latin Amerika’ya bir tur düzenleyip, oradaki çok da zengin olmayan ama onurlu ülkelerin solcu liderlerinden birazcık da olsa “sol”culuk öğrenin. Hatta İran’a bile gidebilirsiniz, en azından sizden çok daha fazla anti-emperyalist oldukları kesin. Bugün, sözkonusu talihsiz açıklamayı yapan milletvekilinin hatasını düzeltmezse aynı tavsiyem Sayın Baykal için de geçerli olacak tabi.

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..