Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '07

 
Kategori
İzmir
 

Gidiş dönüş İzmir

Gidiş dönüş İzmir
 

Yeni tatlarla döneceksinizdir yuvaya. O tatlardan taşıyıp evdekilere tattırmak isteğiyle içiniz içinize sığmaz. Paylaşmaktan kıvanç duyarsınız, valize sığdırabildiklerinizle yola koyulursunuz. Ayrılık mı, kavuşma mı kargaşasında ayaklarınız dolanır. Yola çıkarkenki enerjiye ne oldu?.. Bu sabırsızlık nereden çıktı? Bu bilmem kaçıncı tükeniştir yoran, çağırmadan arşivden çıkıp gelen tanıdık bir duygudur. Yolun ağırlığı o zaman kor yavaş yavaş, ‘ne de çabuk geçti’ der beyniniz, ‘ama çok güzeldi’ der yüreğiniz; o film şeridine sarılırsınız bir sonraki 'sürpriz' program açıklanana değin.

Sevinçle gidilirken, kırık dökük ama gururla müdanasız, işte, birazcık gücenik dönülse de, her zaman sevecen kucağına yumulunan bir kent olmuştur İzmir. Körfez susar, saygı dolu. Sızlanmanızı dinler, sonra mırıl mırıl dalgalanır; mavi tual üzerine minik beyaz köpüklerle resimler çizer, üç beş balık başını çıkarır, martılar pike yapar, şakalaşır. Körfez konuşur tatlı tatlı.

Bir uçtan diğerine kıyıdan kıyıdan, salına salına yürüyerek varmanın tadını duyun. Vapurları, sinemaları, fuarı ve gurubuyla aynı güne ne çok eğlencelik sığar! Bakın, İzmir hoş geldin partisi hazırlamış. Kollarınızı açın, tadını çıkarın!

 
Toplam blog
: 101
: 2403
Kayıt tarihi
: 18.11.07
 
 

İzmir'den merhaba! İzmir'de, Göcek'te, Marmaris'te, Milas'ta, Söke'de, Bodrum'da sonra yine İzmir..