Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '20

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

GİRDAP

‘Oluvermesi lazım. Yani, birdenbire bütün dişliler birbirine geçivermeli. Kendiliğinden akıp gitmesi lazım’. Eh, madem bundan haberdarsın, neden oldurmaya çalışıyorsun? Kendinle neden bu kadar uğraşıyorsun? Dönüşmek iyi güzel de, yorulmadın mı? Bu kadar yıkılmaz bir kaleye, bu kadar yüksek duvarlara bu kaçıncı saldırı? Fethettiğinde mutlu mu olacaksın? Sen gelince duvarlarını indiren bir kale istemez miydin?  

 

Kendi yarattığın girdabın içinde debeleniyorsun. Çıkmaya çalıştığın, çırpındıkça içine çekildiğin. Her şeyin muhteşem olacağına duyduğun inanç, bir bakmışsın ertesi gün bertaraf olmuş. Aktörü olmadığın bir oyunun içinde buldun kendini. Senaryosunu yazmadığın, repliklerini değiştiremediğin acımasız bir oyun. Aktörü olduğun oyunlarda ne kadar rahattın halbuki, ne kadar hoyrattın. Figüranlığa alışkın olmayan bünye şimdi, titreme nöbetleriyle tepki veriyor. İlk defa kendini samimiyetle oynayacaktın halbuki. İlk defa, hesapsız, kitapsız, ezbersiz gidiyordun. İlk defa, sen güzel oynayınca, oyun mükemmel olacaktı. Olmadı.

 

Birinin B planı olma hissi nasılmış? Yıkıcı, yaralayıcı? Tam olamaması, tam istediğin gibi olmaması, belki de hiç olmayacak olması içini eziyor. En yüksek beklentiyle, kendine telkin ettiğin beklentisizlik arasında gidip gelen sarkaç ruhunun kıyılarına vurdukça canını acıtıyor. ‘Üstüne gitme! İyi olmuyor. Peki gitmeyeyim.’ Eh ömür de geçiyor ama. Sendeki bu kıymetli his daha ne kadar diri kalacak? Tek başına bu yükü daha ne kadar taşıyacaksın? ‘Gavura kızıp oruç bozmayalım.’ Tamam bozma da ölüm orucuna da takadin var mı?  Sen iyisi mi dertli şarkılara emanet et kendini: ‘Gecenin rengini kat içinin matemine. Sönen ümid ile günden güne ölgün gibisin.’

 

Karşında öyle bir jonglör var ki beş topun beşini de yere düşürmüyor. Tam gidecek oluyorsun, bu sefer tamam diyorsun, yok bu kez kesin diyorsun, bir şekilde seni yine oyuna sokuveriyor. Ve öyle kıvrak manevralarla bunu beceriyor ki şaşırıyorsun. Aşk kırıntılarıyla idare et diyor. İçin eziliyor.

 

Oyun da, oyunu kuran da, aktris de sen ne kadar kıymet verirsen o kadar kıymetli aslında.

Bu döngüyü kırmak da senin elinde. Öyle asilce çık ki bu işin içinden, bütün kainat arkandan bakakalsın. Sen cepte olduğun hissini verdiğin müddetçe hiçbir zaman döngüyü kıramayacaksın.

 

Unutma, çiçeği açmaya zorlayamazsın. Nehri akmaya zorlayamazsın. Kendiliğinden olmuyorsa, belki de hiç olmayacak demektir. Bunu duymak istemesen de, kafanı başka yöne çevirsen de kabullensen iyi edersin. Nasip diye bir laf duymuş muydun? Nasipse yol bulur gelir Şam’dan Yemen’den, nasip değilse ne gelir elden.

 

Negatif olanı pozitife çevirmek insanın en büyük yeteneği derdin hep. Yıkıcı fikirlere karşı olumlu telkin beni hep dertli, tasalı durumlardan çıkarır derdin. Hadi ne duruyorsun, göster maharetini. Merkezinde kal! Sen müsaade etmezsen hiçbir zihinsel saldırı seni alt edemez.

Güzel günlere iman et, teslim ol, bütüne, bire, gidişata teslimi ol! Zorlama, zorlaman gerekiyorsa belki hayırlısı değildir. Dinginleş, sakinleş ve gevşe; olacak olan olur. 

 

HAKAN GÜMÜŞ, 4 Nisan 2020

 
Toplam blog
: 37
: 1055
Kayıt tarihi
: 25.12.06
 
 

Bosphorus Investments, Atiye Residence, Gayrimenkul İçin Strateji Platformu (GİSP),  ODTÜ Şehir P..