Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '06

 
Kategori
Psikoloji
 

Gitmek ve dönmek üzerine...

Gitmek ve dönmek üzerine...
 

Aslında bu yazının başlığı herkesin hissettiği duyguları içeriyor. Gidenler ve dönenler... Bu iki yol, iki farklı duygu yaşatır insanın içinde. Ya giderken üzülürsün ya da dönerken. Yine ya giderken sevinirsin ya da dönerken.

Ben hep gidenler ve dönmek isteyenlerden oldum. Benim dönmek için hep bir sebebim oldu çünkü. Ya çok sevdiğim vardı döneceğim yerde; ki bunun için çok sevinirdim; ya da sevdiğimden ayrılırdım hep gidişlerimde; ki bu beni kahrederdi.

Aslında bu gidip gelmeler cesaret istediği için insanın kalitesini ortaya çıkarıyor biraz... Sağlamlaştırıyor... Karakterini ağırlaştırıyor. Artık gide gele dünyalı oluyor insan. Her yer onun, her gittiği yer memleket, her gittiği yerde sevgililer, aile, dost, kardeş...

Ama sonu yok diyoruz yine en sonunda; her şeyin bıkkınlığını yaşadığımız anlardaki gibi. Her yerde memleketim var, her yerde ailem, sevgilim var diyoruz ama yine en son biz kalıyoruz elimizde. Yalnızlık kalıyor. Durduğumuz zaman, olduğumuz yerde kendimizi dinlemek için, gerçeğin farkına varıyoruz. Biz gitmedikçe aslında, kimse gelmiyor bize...

Biz onca yolu kat edip, gözümüzü kırpmadan trafik levhalarını saymadıkça, yorgunluk nedir bilmedikçe kimse ne ailemiz oluyor, ne sevgilimiz ne de kardeşimiz.

Bu hayatta anlaşılan o ki; hem gitmenin hem de gittiğin yerden dönmenin tek bir öznesi var. Gidenler ve dönenler hep aynı. Kalanlar ve bekleyenlerin yörüngelerinde yaşanan bu hayat, hep fedakarlık, hep gözyaşı ve hep "son bir bakış" dolu.

Anlayacağınız üzere, bu gitmelerin hepsi aslında birer dönmek. Her gidişte korkarsınız... Her dönüşte nefesiniz kesilecek gibi olur onu görmeden önce. Ne yorgunluk kalır üzerinizde, ne de geldiğiniz yerden aklınıza takılan bir konu. Her şey o an yeniden başlar; ta ki yolculuk vakti tekrar gelinceye kadar.

Yolculuk vakti gelir... Gidersiniz... Ama dönecek olan yine sizsiniz. Bekleyip beklemeyeceğine karar verecek olan; hep bıraktıklarınız olur ardınızda. Siz hep mecbur, hep çaresiz dönmek için gün sayar durursunuz...

Bir gün döndüğünüzde ise ya bulursunuz; ya da unutulur...

 
Toplam blog
: 8
: 1190
Kayıt tarihi
: 06.09.06
 
 

24 yaşında, ekonomi mezunu, hayattan yüksek beklentileri olan, girişimci ruhlu biriyim. Ün..