Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '15

 
Kategori
Deneme
 

Gitmeyi kendiniz istemediyseniz gönderilmişsinizdir; gitmenizin de kalmanızın da nedeni vardır

Gitmeyi kendiniz istemediyseniz gönderilmişsinizdir;  gitmenizin de kalmanızın da nedeni vardır
 

Rotasyon ya da eş durumu falan gibi zorunlu yer değiştirme durumu yoksa ve sizin tayininiz başka bir birime çıktı ise çalıştığınız birim tarafından gönderilmişsiniz demektir. Ve gönderme gerekçesi masum değildir. Yani olumsuz bir davranışınıza ya da suçunuza istinaden gönderilmişsinizdir. Çünkü sizin böyle bir talebiniz yok. Açıkça sürgündür bu.

Özellikle devlet memurluğunda birimin sizi istediği yerde çalıştırma hakkı vardır. Ancak bu, çalışanların düzenini bozacağı için fiiliyatta pek uygulanmaz. Ama sanki sizi başka birimlere gönderenler bu tayinleri “istediği yerde çalıştırma hakkına” göre yapıyorlarmış gibi davranırlar. Oysa çok açık gönderilen memurun bir suçu vardır.

Suçun ağır olması halinde memur öncelikle çalıştığı yerden alınıp dairenin başka pasif bir bölümüne verilir. Ve yıldırım hızıyla tayini biraz da cezalandırma amaçlı olarak uygun olmayan bir birime yapılır. Bazı memurların tayin dilekçesi verip aylarca beklemelerine rağmen tayinlerinin çıkması ve de bazılarının böyle hemen gönderilmeleri bu nedenledir. Bu şekilde gitmek istiyorsanız hemen tayininizi çıkaralım!

Bunun bir istisnası, kurumlar değerli gördükleri elemanları onlara ihtiyaç duyulan daha önemli yerlere alırlar. Bu zaten memurun gittiği yerden ve gidiş şeklinden bellidir.

Hayatın içinde de böyle… Bir gereklilik olabilir ama genelde kendiniz istememişseniz gönderilmişsiniz demektir. Gönderilme de masum değildir; bir suç ya da suçluluk durumu söz konusudur. Bir suç işlemişsinizdir. Çalışmanız beğenilmemiştir. Hareketleriniz uygun görülmemiştir. Birim amiri hem sizi cezalandırmak hem de beğenmediği bir elemandan kurtulmak için başka birime tayininizi çıkartır. Bazen müracaatınız olsa bile gidişiniz gönderilmedir. Bu, gidiş şeklinizden ya da gönderildiğiniz yerden belli olur.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..