Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

mavi yelken (ESEN ÖZDUR)

http://blog.milliyet.com.tr/esenozdur

24 Şubat '09

 
Kategori
Deneme
 

Gitsem...

Gitsem...
 

Gitsem

Gitsemm

Gitsemmm

Kimselerin beni bulamayacağı, bulsa da görmeyecekleri bir bilinmeze. Saklambaç oynadığım günlerdeki gibi saklansam ama bulan olmasa, olsa da sobelemese. Saklandığım yeri kimse bilmese.

Aylar yıllar geçse ben saklandığım yerde kalsam herkesten habersiz kimse merak etmese. Herşeyi geçmişte bıraksam bir ben olsam saklandığım yerde birde içimi dökmek için kağıt kalem. İçimden gelen herşeyi yazsam, kalemin kağıdın tükendiği yerde haykırsam kimse duymasa. Giderken gidebileceğim yollar olsa ama dönüşleri hiç olmasa. Ben geçerken o yollardan ardımdan silinip yok olsa izimi bulan olmasa. Aklımda cevabı olmayan sorular yollara karışsa o yollar asla geri dönüşümü olmayan bir bilinmezde boğulsa. Güzellikler bir kenarda beklese, kötü olan herşey bir köşede saklansa ve hiç çıkmasa.

Gitsem gidebildiğim yere kadar gitsem, arkama baktığımda hiç birşey görmesem. Arkamdan bakan hiç olmasa. Gittiğim yerde dilediğimce kalsam dönüş yolları hiç açılmasa.

Birde giderken aklım geride kalmasa.

Yol boyunca çocukluğumda oynadığım saklambaç oyunu, çocuk haliyle yaşanan güzellikler ve güzel günlerim aklımda kalsa, geri kalanları unutsam. Hüzünlerin, acıların, mutsuzlukların olmadığı bir yola girsem ve yolun sonuna kadar arkama bakmadan gitsem.

Yolun sonunda beni bekleyen huzura ve sessizliğe bıraksam kendimi.

Dinlesem...

Mutluluğun anahtarını bulduğum derinliklerde bir dünya kursam kendime. Yalnızca mutluluğu yazsam kağıtlara. Kağıtları gemi yapıp bıraksam sulara özgürce yol alsalar dibe batmadan.

Gitsem hiçbir yer görmeden, yalnızca mutluluğun notaları rotam olsa sessizce gitsem gitsem.

Yalnızlığımı dinlerken sadece su ve kuş sesleri ortak olsa yalnızlığımın gizem dolu sessizliğine, kalemle kağıt ise mutluluğumun anahtarı olsa yaşasam bir ömür boyu yalnızca, doyasıya, kana kana.

Olur da birgün,

Bu yalnızlıktan usanıpta dönmek istersem dönemem. Dönüş yollarımı çoktan sildim attığım her adımın arkasından. Gidişimin dönüş tarihi bile yoktu zaten. Gidişin mutlu dönüşün ise hüsran olacağını giderken tahmin etmek çokta zor değildi aslında. Dönemem yıllar sonra, yalnızlıkta bulduğum mutluluğun anahtarını bırakıp dönemem.

Olur da birgün,

Dönersem pişmanım demek için çok geç kalırım geri dönüşümü olmayan yollardan geçerken.

 
Toplam blog
: 146
: 1810
Kayıt tarihi
: 28.08.07
 
 

1983 yılının 15 nisan sabahında açmışım gözlerimi dünyaya, nerde nasıl yaşayacağımı hiç bilmeden.Yıl..