Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '15

 
Kategori
Deneme
 

Giydiğimiz elbise vücudumuzun hangi kısımlarını örtmemeli?

Giydiğimiz elbise vücudumuzun hangi kısımlarını örtmemeli?
 

HER TARAFI KAPALI OLAN BU KADINLARIN YAŞAMI ZOR OLUR HERHALDE


İstersek her tarafımızı kapatan elbiseler giyebiliriz. Ama dışarıda kalması gereken yerler dışarıda kalmalı. İnanç gereği örtünmeler tamam da hiçbir din nefes aldığımız ağzımızı hele hele etrafı gördüğümüz gözlerimizi kapatmamızı söyleyemez.

Bilinen haliyle dindar bir kişide bile ellerimiz, ayaklarımız, yüzümüz, ağzımız, gözlerimiz kapatılmıyor. Çünkü bunları sürekli kullanıyoruz. Aslında bunlara kulaklarımızı da eklemek lazım; telefonla konuşuyoruz. Hem açık olsun daha iyi duyalım.

Mahrem yerlerimizi asla açamayız da vücudumuzun diğer yerlerini örtüp örtmemek bize kalmış. Mahrem olarak kabul edilen memeler ve cinsel bölge ( bu arada inançlı kişilerde vücudun her tarafı mahremdir) her durumda kapatılmalıdır. Buraları açıkta bırakan bir elbise olamaz.

Eğer inançlı değilseniz rahibe gibi her tarafı kapatan bir elbise de olamaz. Tabii ki farklı imajlar peşinde olan kimseler olabilir. Onlar da örtülmemesi gereken yerleri örtemezler. Hep vücudumuzun kapanması ile ilgileniliyor ama açıkta bırakmamız gereken yerler de var. Bir zaruret yoksa ağzını burnunu, başını gözünü sarmak insanlara itici gelmektedir.

Ellerimizi, ayaklarımızı, ağzımızı, burnumuzu hatta gözlerimizi kapatan elbise giyersek sağlık bakımından yaşamı zora sokarız. Nefes alamayız. Önümüzü göremeyiz. Ve böyle giyenler var. Dışarıda yemek yesen yiyemezsin, su içsen içemezsin. Yani bilmiyorum ama din böyle bir şey istemiyor ki. Ben tarihte de böyle bir giyim hatırlamıyorum.  Mantığı ve karşılığı olmayan bir davranış gibi geliyor insana. Yine de insanlar kendileri bilirler. Zorluğunu onlar çekecekler. Ağustos'un ortasında ağzın burnun kapalı, su içeceğim diye iki saat uğraş.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..