Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '17

 
Kategori
Teknoloji
 

Giyilebilir Teknoloji Ürünlerine Genel Bakış

Giyilebilir teknolojiler 2015 senesinden bu yana artarak kullanılmaya devam ediyor. Akıllı telefon teknolojisinden sonra en büyük devrim olarak kabul edilen giyilebilir teknoloji ülkemizde de oldukça tercih ediliyor.

Giyilebilir teknoloji insanların vücutlarının bazı bölümlerine giydirerek kullanabildiği her türlü teknolojik aletin genel olarak ismidir. Ancak örneğin kulaklık gibi aletler giyilebilir teknolojik ürünler sınıflandırmasına dahil değildir. Bir teknolojik aletin giyilebilir olarak kabul edilmesi için akıllı telefona buetooth veya kablosuz herhangi bir şekilde bağlantılı olması gerekmektedir. Giyilebilir teknoloji bazı bilgileri bu kablosuz bağlantı aracılığı ile akıllı telefondan alır. Bu bilgiler genellikle günlük kilo kaybı ve enerji alımı, gün içi hareketlilik ölçeği, fitness bilgileri, günlük notlar, organizasyon bilgileri olabilir.

Giyilebilir Teknoloji Nasıl Kullanılır?

Giyilebilir teknoloji ürünlerinin her birinin kendine has bir kullanım şekli vardır. En sık kullanılan kol saati şeklindeki giyilebilir teknoloji ürünleri, kişilerinin bileğine takarak kullanılır. Dışarıdan bir saat görünümünde olan bu aletler, telefona gelen bildirimleri ve diğer bir takım kişinin kendi belirlediği bilgileri ekranında gösterir.

Kol saati dışında geliştirilen, vücuda tutturulan veya kolye gibi boyna asılan giyilebilir teknoloji ürünleri de mevcuttur ancak şimdilik çok fazla tercih edilmemektedir. Giyilebilir teknoloji ürünleri hızlı bir şekilde çeşitlenmekte ve artmaktadır. Giyilebilir teknoloji ürünleri genellikle mücevherat ürünlerinin olduğu bölgelerde tercih edilmektedir. Kol saati, kolye ve yüzük gibi bölgelerde kullanılan giyilebilir teknoloji ürünleri mevcuttur.

Giyilebilir Teknoloji Ürünleri Nelerdir?

Giyilebilir teknoloji ürünleri birçok alanda kullanılmaktadır. En çok kullanılan giyilebilir teknoloji ürünü akıllı saatlerdir. Akıllı saatleri implantlar, akıllı gözlükler, akıllı giysiler, akıllı bileklikler, akıllı takılar, başa takılan ekran modelleri, akıllı spor saatleri izlemektedir.

Giyilebilir akıllı saatler gibi akıllı bileklikler de bileğe takılarak çeşitli bilgileri kişiye aktarırlar. Ancak verdikleri bilgiler akıllı saatler kadar geniş değildir. Yalnızca kişinin günlük kalp atış miktarını, egzersiz ve hareketlilik ölçüsünü, yaktığı kalori miktarını gösterirler. Bu şekilde insanlar daha düzenli ve programlı bir biçimde programlarına uyum sağlayabilir ve kendilerine düzen geliştirebilirler. Bu tip teknolojik aletler giderek daha fazla insan tarafından tercih edilmektedir.

twitter.com/temelaskinn

 
Toplam blog
: 5
: 5935
Kayıt tarihi
: 07.09.17
 
 

20 Kasım 1990'da doğdu.  2016 yılında Mersin Üniversitesi Arkeoloji lisans programını tamamladı. ..