Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

perihan reyhan ALKAN

http://blog.milliyet.com.tr/pra

28 Temmuz '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Giysi bankası!!!

Giysi bankası!!!
 

İzmir’de faaliyet gösteren YENİ OLUŞUM BEDENSEL ENGELLİLER DERNEĞİ, bir ilke imza atarak, ENGELLİ GİYSİ BANKASI’nı açtı. Dilerim tüm illere, hatta ilçe ve köylere dek uzanır böylesi faaliyetler İzmir’den örnekle.

İzmir’de yakılan bu meşale, tüm diğer güzel faaliyetleri yanı sıra, bu konuda da, meşalelere dönüşür, binler, milyonlarla ifade edilir meşalelerimiz olur ülke çapında. Her birimiz bir meşale alarak elimize, gücü olan devasa ateşler yakarak aydınlatırız bu hareketi, olmayan ise, hiç değilse bir kibrit yakarak, bir çakmak çakımı katılır bu güzel harekete. Ama katılır, mutlaka katılır gücü oranında, azıcık duyarlıysa, azıcık farkındaysa olup bitenin yaşadığı dünyada, görebiliyorsa gönül gözüyle de, imkânsızlıkları, yoksunlukları ve o bir tek kibrite bile ne denli gereksinim olduğunu!

Malumunuz bir kibrit, bir orman yakar.

Çok da yeni değil bu banka, ben yeni haberdar oldum sadece, eminim ki pek çoğunuz da haberdar değilsinizdir henüz. 27 Eylül 2008 açılış tarihi ve eski de değil o kadar.

Söz konusu dernek kira, elektrik, su, telefon gibi giderleri yanı sıra, yedi engelli ailenin çocuğuna eğitim bursu da veriyor, YENİ OLUŞUM isimli gazetenin ve ENGELLİYİM dergisinin satışından elde edilen gelirle.

1039 Sk. No 2 Kat:4 Kapılar-İZMİR adresinde hizmet veren derneğin bulunduğu binanın 7. katında bu hoş banka. Her Perşembe günü, 11.00-17.00 saatleri arasında tüm engelli kardeşlerimize ücretsiz hizmet veriyor. Maddi zorluklarla da boğuşmak durumundaki kardeşlerimizin, ihtiyaçlarını karşılamak amaç, hepimizin gayreti ve elbirliğiyle. Sloganları: SİZİN ESKİNİZ, ONLARIN YENİSİ OLABİLİR. Kimimiz kilo verim, ya da alımıyla, kimimiz maddi imkânlar nedeniyle, bazılarımız hatta aynı giysiyi iki kez giymemeyi alışkanlık edinmişliğiyle, onca giysiyi nereye koyacakları sıkıntısındalar! Bu bankaya bağışta bulunarak, hem ihtiyaç gidermiş olurlar bu atıl kalan giysileriyle, hem hayır yapıp birkaç kişiyi mutlu edebilir, hem de söz konusu sıkıntıdan kurtulabilirler ulaşabilenler. Öyle ki onların beğenmediği, o asla pek çok kişinin alım gücünün yetmeyeceği, o beğenilmeyen giysiye kim bilir kaç kişi bayram edecektir!

Haydi, bayrama, bayramlara ve nicelerine…

Dediğim gibi, giysilerimiz var evde giyilmeyen pek çok nedenle, yepyeni ders kitaplarımız bir önceki yıldan kalan, çocuklarımızın büyümesiyle okumadıkları artık, öykü kitapları, romanlar, kişisel gelişim vs pek çok konuda kitap evlerimizde boşuna yer kaplayan, eğitim gereçleri artık kullanılmayan, hatta eski bilgisunarlarımız, bir üst model alımımızla…

Önümüz ramazan, zekât, fitre ve oruç tutamayacaklarımızın kefareti var ve bu kardeşlerimizin arasında, bırakın bir tekerlekli sandalye, bir baston, bir özel eğitim, sağlık giderlerini karşılayabilme gücü, giyecek sağlam giysi, yiyecek ekmekleri yok bazılarının, diğer yoksunlukları yanı sıra.

Başı Bornova ilçesi, Mansuroğlu mahallesi muhtarı çekiyor yardımlarıyla, lakin bir mahalle kaç yaraya merhem olur ki?!!

Haydi, tüm muhtarlıklar, belediyeler; mahalle, köy, ilçe ve illerdekiler, biraz duyarlılık, biraz sağduyu lütfen…

Haydi bakalım, vardır her birimizin yapabileceği bir şeyler kendi çapımızda!!!

Hep birlikte bayram…

Hep birlikte bayramlar kutlamak dileğiyle!..

 
Toplam blog
: 290
: 553
Kayıt tarihi
: 11.03.08
 
 

İlk ve orta öğrenimimi Gölcük/ Kocaeli, lise ve üniversite öğrenimimi Ankarada gördüm. İlk okuldan..