Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '07

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Gizemli sarsıntılar ülkesi

Gizemli sarsıntılar ülkesi
 

Yattığı yerden doğrulmaya çalıştı yavaş yavaş. Vücudunun neresinden ve hangi saniye geleceğini bilemediği kasılmaları sürerken, şiddetli bir depremin artçı sarsıntılarını andıran titremeler inanılmaz bir şekilde kısa aralıklarla devam ediyordu. Şimdiye kadar yaşamadığı ve bu kadar derinden hissetmediği bu sarsılmaların kaynağınıa sorabileceği beynin merkezi ile bağlantısı kesilmişti sanki. Az önce inanılmaz bir hakimiyetle boşluklarını dolduran ve çıplak vücudunun değişik yerlerinden gelen ani kasılmaları yarım bıraktıracak kadar bastırarak onu patlama noktasına getiren güçlü dalgaların, geri çekilmesinin sarhoş edici uçurumuydu belkide yaşadığı duygu.

Onu buraya sürükleyen, hırpalayan ve gizemli her noktasındaki bombanın pimini çekerek, korkmadan ruhunun derinliklerinde birlikte patlamaya razı olan, özgür bir ruhun ülkesinde tutsak olduğunu hissediyordu. Yaşadığını zannettiği, fakat derinliği olmayan sevişmelerinin cansız ve yüzeysel bir fotoğraftan ibaret olduğunu anlatıyordu ona yaşadığı bu etkileyici fırtına. Dokunulmaması gereken yasakların ve yanına bile yaklaşamayacağı tabuların, kapıldığı ihtiras selinde nasılda birer birer yok olduğunun anlamsızlığında hissettiği kadınlığına sıkı sıkı sarılmak istiyordu, ruhunun bir yerlerinde yankılanan günah nidalarına rağmen. Kendisine verilen değerin ve yaradılan her bölgesinin yeniden keşfedilişinin kutsallığındaki mutluluğun Tanrı katındaki karşılığı, girilmesi yasak bölgeler olmamalı diye düşündü.

Sevgilerin birbirine aktığı aşk ırmağının, kayaların zirvelerine tırmanma coşkusunun amacına ulaşmış iki damlacığı olabilmek, yaşamın bilinmeyen şifresiydi belkide Gizemli Sarsıntılar Ülkesinde. Doğrulmaya çalıştığı yatağın buruşmuş çarşafları, biraz evvel dalgalarında çırpındığı ve kendini ona teslim ettiği azgın denizin sakinleşmiş dalgalarıydı sanki. Yaşamı boyunca hissetmeye çalışıpta ne aradığını bilememenin cevabıydı sanki yaşadıkları. Ruhunun derinliklerindeki gizemli yaşamı keşfeden, hiç dokunulmamış kayaları yerinden oynatarak muhteşem dalgaları yaratan ve onu Gizemli Sarsıntılar Ülkesine sürükleyen özgür ruhu sevdiğini düşündü. Bir çok insan gibi, ruhundaki keşfedilmemiş yerlerin ortaya çıktığı ve zaman zaman yaşamayı özlediği duyguların yaşandığı bilinmeyen bir ülkeyi keşfetmişti. Keşfettiği ülke belki de kendi vücudunun ve ruhunun ta kendisiydi.

Metin ÖZKAYA

 
Toplam blog
: 116
: 3217
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

İstanbul' da doğdum. Antikacı, saray restoratörü ve eksperim. Antika konusunda 50’ye yakın belgesel ..