Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '13

 
Kategori
Sosyoloji
 

Gizlerle dolu bir Savaş'tan, gizlerle dolu bir Barış'a

Gizlerle dolu bir Savaş'tan, gizlerle dolu bir Barış'a
 

gizli savaş, gizli barış


Görüntüde Adına, Kürt Özgürlük Hareketi, PKK, Kandil vb... adlar verilen silahlı bir güçle, TSK, Türkiye Cumhuriyeti, Türk Devleti; Güvenlik Güçleri  vb.. adlar kullanan iki güç arasında GİZ'lerle dolu bir savaş yaşanmaktadır, 30 yılı aşkındır.

Bu savaşta, giz olmayan tek şey; ölenlerin büyük oranda genç yoksullar olduğudur.

Bu savaşta, bilinen büyük oranda ölümdür. Savaşın kaynağı, yönlendiricisi, sürdürücüsü temel gerçeklikler sadece Kürt Sorunu olanak dillendirilmiştir. Bu savaşın başkaca hangi gücün, hangi ekonopolitği olduğu hiç dillendirilmemiştir.

Şimdi de ANALAR AĞLAMASIN nakaratı tutturulmuştur.

Eğer bu gerçek olsa, yani amaç anaların ağlamasının durması olsa, ülkede her gün ortalama 15 cinayet işenmekte ve analar ağlamaktadır. Bu yıl da  5475, 30 yılda 164.250 ölüm ve ağlayan ana eder. Bunlara işçi cinayetlerini eklersiniz, 500 000 olur, ki kürt sorunu ! kaynaklı ağlayan ana sayısı, en fazla 40 000 dir.

Demek ki gerçek ağlayan anaların ağlamasını durdurmak, yeni ağlayan analar olmasın değildir.

Kapitalizmin ekonomipolitiği ve bu ekonopolitiğin bölgesel, yerel, ülkelesel gerçekleri tam aydınlatılmadan, hiç bir sorun söylendiği gibi değildir.

Savaşı da sorunu da başlatan, gizler içinde yürüten ve şimdi de acı içeren kavramların ardına saklanarak, gizlerle dolu bir barış süreci başlatan güçleri bilmek ve onları teşhir edip süreçten çıkarmak, gerçek ve açık barışın kaynağı olabilir.  

 
Toplam blog
: 47
: 781
Kayıt tarihi
: 26.08.11
 
 

"Ya Bilim ya da Kaos ve Ölüm" Türkçe, dil, dilbilim, dil eğitimi çalışma alanlarımdır. Eğitim, kü..