Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '16

 
Kategori
Müzik
 

Glenn Frey & David Bowie

Glenn Frey & David Bowie
 

2016 yılının Ocak ayı rock dünyası için iyi geçmiyor. Önce David Bowie (69) sonra Glenn Frey (67) bu dünyadan ayrıldı. Rock müziğine gönül vermiş müzikseverler üzüntülü. Bizde her iki müzisyeni anmadan geçemedik.

David Bowie (İngitere), solo çalışıp onlarca albümü ve alışılmışın dışındaki tarzı, makyajları ile gönülleri fethetmişti. Absolute Beginners, This is not America, Space Oddity, Lets Dance, China Girl gibi hit çalışmaları unutulmazdır. Mütevazi bir kişiliği olan Bowie, bir çok sanatçı ile düet de ( Mick Jagger, Tina Turner, Queen gibi ) yapmıştır. Ölmeden önce  Blackstar albümünü piyasaya sürülmüş. Amerika da bir numara olmuş. 

Glenn Frey ise 70 li yılların Amerikalı fırtına grubu Eagles'ın kurucularından. Don Henley ile bir çok hit şarkıya imza atmıştır. Hotel California en meşhurudur. Ayrıca Take it easy, New kid in town, Lyin eyes, Tequila sunrise diğer beğenilen şarkılarıdır. Eagles; Crosby Still, Nash & Young gibi en beğendiğim Amerikalı folk rock grubu olmuştur. 

Bana hala 70 li 80 li yıllarda takılıp kaldığımı söyleyen var. 2010 lu yıllara gelemediğimi söylüyorlar. Belki yaşım gereği bana rock müziğini sevdiren o yılların starlarından vazgeçemiyorum. Mümkün de görülmüyor. Nasıl derler, ne varsa eskilerde var. Yıllar geçse de değeri azalmayan, aynı tatla dinlenen o güzel besteleri bırakmak mümkün mü? 

David Gilmour hala albüm yapıp konserler veriyorsa, Paul McCartney yetmişi geçen yaşına rağmen konserlerinde hala binlere saslenebiliyorsa, Ritchie Blackmore yeni grubu ile hala müzik yapıyorsa, yılların grubu Moody Blues hala turneye çıkıyorsa bizler neden dinlemeyelim. 

Eskiler dünyada hala prim yapıyor, seviliyorlar, darısı yenilerin başına.

Ve bu arada hastalık gibi çeşitli nedenlerle bir bir aramızdan ayrılanlar oluyor. Yapılacak bir şey yok. Bizler, arkadan gelen nesiller o güzel besteleri dinleyecek, duygulanacağız. Müzik endüstrisi de gelişen teknolojinin de yardımı ile geçmişin mirasından paralar kazanmaya devam edecek.

Sevgile kalın, müzik ile kalın...

 

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..