Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '11

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Gliko yemeği

Gliko yemeği
 

LİSELİLER YEMEKTE


Rahmetli annem Erzurum'a has  yemekleri çok güzel yapardı. Kendisi Erzurum'luydu, o yörenin yemeklerini babam da severdi, özellikle  Gliko yemeğini.

Gliko: aşurelik buğdayın öğütülmüşü, ince bulgur, yumurta, un, tuz su ile yapılırdı.

3yumurta kaseye kırılır 2 kaşık unla çarpılır, içine  5 kaşık ince bulgur 2 kaşık öğütülmüş aşurelik buğday konur  tuz, karabiberle tatlandırılır iyice yoğrulur. Sonra avuç içine alınan bir miktar karışım uzun köfte şekli verilerek bir  kaba sıralanır ve tuzlu kaynayan suyun içinde haşlanır, süzüldükten sonra  kalaylı tepsiye dökülür üzerine sarımsaklı yoğurt terayağında kızıdrılmış nane, ve kırmızı biber dökülür servise hazır afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..