Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '18

 
Kategori
Dünya
 

Global Ekonomi Sistemi Esat'ı Devirdikten Sonra Türkiye'de Ne Olacak?

Global Ekonomi Sistemi Esat'ı Devirdikten Sonra Türkiye'de Ne Olacak?
 

Kapitalizm sisteminin çok da kötü bir sistem olmadığı aşikar. Kötü olan, insana yaşam hakkı tanımayan vahşi kapitalizm'dir.

Öyle bir vahşi ki, gölgesini satamadığı ağacı kesmekte, kazanım elde etmek için her türlü kurallara kural uydurarak amacına ulaşmakta, ölmesi gereken canlı olursa da gözünü kırpmadan öldürmekte.

Yakın tarihimizde dünyada suikat sonucu öldürülenlerden tutunuz, geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelerdeki terörden sebep ölümlerin müsebbibi de vahşi kapitalizm'in kendisidir zira bütün örgütlenmeler kapitalizm'in karanlık güçleri tarafından örgütlendirilmekte ve etnik-din kültürleri üzerinden çatışmalar üreterek o ülkenin yer altı ve benzer kaynakları ele geçirmektedir Ortadoğu'da görülen fotoğraftaki gibi..

Ülkemize baktığınızda da benzer şeyleri görmekteyiz. Vahşi kapitaliz'in örgütlemiş olduğu PKK terör örgütü kırk yıldır insanlarımızı öldürmekte ve silah harcamaları yüzünden ülke ekonomisini zayıf düşürmekte, ülkeyi yabancı sermaye'ye yönlendirerek sürekli dış sermayeye bağlı kılarak ülke varlıklarını ele geçirmektedir.

Vahşi kapitalizm ülkede 94 ve 2001 ekonomik krizler yaratarak ülkede ne var ne yok kapital anlamında başta içi boşaltılan bankaları ele geçirmişler. Ardından sırayla su firmalarına inene kadar yabancı sermayenin eline geçmesini sağlamışlar.

Bugün hangi şirkete baksak gerçek sahiplerinin yabancı olduğunu görmekteyiz.

Kimse merak etmesin, kolay kolay ülkede geçmiş krizlere benzer ekonomik kriz çıkmaz çünkü yabancı sermaye sahipleri kriz çıkmasını istemez!

Uzun süre durağanlık devam edecek ve olması gereken ekonomik koşullar kendiliğinden oluşacaktır diye düşünüyorum.

Ekonominin batı normlarına ulaşması tamamen kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasıyla orantılıdır.

Ülke olarak düşünmeyelim. Global ekonomi sistemi önce ülkemizdeki kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasını isteyecek, daha sonra Suriye'nin yeniden şekillenmesini ele alacaktır.

Uzun sürmez, 

Türkiye Esat ile küslüklerini düzelttikten sonra global ekonomi sistemi Esat yönetimi yerine sisteme uygun yeni bir yönetimle devam edileceğini düşünmekteyim. Tabi bu arada benzer şey Türkiye'de de yaşanacağıdır. Üç veya dört veya iki yıl içinde ülke yönetimi de değişecek ve Büyük Ortadoğu Projesi hayata geçirilecektir.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..