Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '15

 
Kategori
Oyunlar
 

Go-Kart Yarış Oyunlarında dikkat edilmesi gerekenler

Go-Kart Yarış Oyunlarında dikkat edilmesi gerekenler
 

Go-Kart


Karting yarış oyunlarında sürücü herhangi bir şekilde telsiz ya da telefon kullanması yasaktır. Karting araçlarının frenleme sistemi hidroliktir ve sadece arka tekerlekler aracılığıyla frenleme yapılır. Bu nedenle olası kazaların önüne geçilmiş olur.
 
Junior karting yarış oyunları çocuklara yönelik olmakla birlikte 13 – 16 yaş arasında olanlar katılım sağlayabilir. Asfalt pistlerde yarış düzenlenir ve karting arabalarının boyutları küçük olmakla birlikte tabanı yola değecek kadar alçak konumdadır. Bundan dolayı asfalt yollar sarsıntıya mahal vermeyecek şekilde dizayn edilir.
 
Siyah beyaz kareli bayrağın sallanması karting yarış oyununun bittiği anlamına gelir. Eğer araba yarışı sırasında siyah bir bayrak gördüğünüzde oyundan atıldığınızı işaret eder. Bunun sebebi kurallara karşı geldiğiniz anlamı çıkar. Sarı bir bayrağın belirdiğini görürseniz bu size hızınızı düşürmeniz için bir uyarıdır. Yol üzerinde meydana gelen kazaları işaret eder. Bunun haricinde beyaz ve yeşil bayraklara da dikkat etmek gerekiyor. Beyaz bayrağın anlamı önünüzde hızı az olan bir karting aracını işaret eder. Olası çarpışmaları önüne geçmek için dikkatli olunmalıdır. Yeşil bayrak ise tehlikenin geçtiğine işaret eder.
 
 
 
Toplam blog
: 19
: 282
Kayıt tarihi
: 28.04.13
 
 

2004 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi iktisadi İdari Bilimler Fakültesinden mezun olduktan son..