Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Göbek Eriten Buzlu Yeşil Çay

Yaz sıcakları iyiden iyiye bastırdı değil mi? Öyle ki bazen nefes alacak gücü bulmak bile zor.
 
Peki nasıl mücadele ediyorsunuz bu sıcaklarla? Serin yerlere sığınarak, denize atlayıp bol bol yüzerek ve elbette içinizi serinleten içeceklere yönelerek. Peki ne içiyorsunuz? Buz gibi gazlı içecekler mi? Ambalajlı meyve suları mı? Su mu? Bence ilk ikisinden kesinlikle uzak durmalısınız. Hem genel sağlığınızı hem de kilonuzu korumak için...
 
İlk seçeneğiniz su olmalı. Ama belki de daha farklı bir lezzet arıyorsunuz. O zaman gelin bugün size yaz sıcaklarında hem vücudunuzun yeteri kadar su almasını sağlayacak hem de son derece sağlıklı ve eğer ihtiyacınız varsa göbek yağlarını eritmeye ve kilo vermeye yardımcı olacak bir içecek tarifi vereyim.
 
Bu, hazırlaması kolay ve son derece de sağlıklı bir içecek. Danışanlarıma da yağ yakma ve metabolizma hızlandırma konusunda yardımcı olduğu için sık önerdiğim yeşil çay ile hazırlanan içecek, hem farklı lezzeti hem de sağlıklı oluşu nedeniyle öne çıkıyor.
 
Birazdan vereceğim tarif bir orta boy sürahi dolusu su ile hazırlanıyor ve dört kişi için. Eğer daha fazla hazırlamak isterseniz, malzemeleri istediğiniz kadar artırabilirsiniz.
 
Hemen başlayalım.
 
GEREKLİ MALZEMELER:
- Bir orta boy sürahi dolusu su
- Bir poşet yeşil çay
- Yarım misket limonu
- Birkaç tane taze nane yaprağı
 
HAZIRLANIŞI:
Karışıklık olmaması için adım adım gidelim. Önce bir fincan içinde yeşil çayı hazırlayın. Suyunuzu ısıtın, tam kaynamadan suyu bir fincana boşaltın ve yeşil çay poşetini de içine ekleyerek demlenmesi için bir kenarda beklemeye bırakın.
 
Bu arada yarım misket limonunu sıkıp suyunu çıkarın ve bir küçük fincana koyun.
 
Yeşil çayınız demlenip soğuduğunda su dolu sürahinin içine dökün. Sıktığınız misket limonu suyunu ekleyin. Son olarak taze nane yapraklarını da ekleyin.
 
Şimdi geride bir tek işlem kaldı. Buz küplerini sürahinin içine eklemek. işte hiçbir zararlı katkı maddesi içermeyen, sağlıklı, serinleten ve üstelik de göbek eritmeye ve kilo vermeye yardımcı olan içeceğiniz hazır.
 
Dilerseniz sürahinin içine buz küpleri eklemek yerine içeceğinizi buzdolabına koyup soğumasını bekledikten sonra da tüketebilirsiniz.
 
Gelin bu sağlıklı içeceğin ana malzemesi olan yeşil çayın sağlık faydalarını da kısaca bir kez daha hatırlayalım.
 
- Yeşil çay çok iyi bir antioksidandır. Bu sayede çeşitli kanser türlerini önlemeye yardımcı olur.
- Kalp sağlığını destekler ve tansiyonu düzenler.
- Bağışıklık sistemini destekler.
- Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
- Metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur.
- Yağ yakmayı destekler.
 
 
DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR
Yeşil çayın faydaları gerçekten etkileyici. Fakat tüketimi sırasında dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar da var. Sağlıklı olmak adına çaba harcarken olumsuz bir gelişmeyle karşılaşmamak için bunları da hatırlatmak gerek diye düşünüyorum. 
 
Her zaman söylediğim cümleyi bir kez daha tekrarlayacağım: Yeşil çay ya da onunla hazırlanan bir içeceği tüketirken de fazlaya kaçmayın. Örneğin bu içeceği günde 2 bardak tüketmekle yetinin.
 
Yeşil çayın aşırı tüketimi, uyku sorunlarına ve kalp çarpıntısına neden olabilir.
 
Hamilelik sırasında yeşil çay tüketirken önce doktorunuza danışın.
 

 
 
Toplam blog
: 82
: 76
Kayıt tarihi
: 07.08.18
 
 

Manchester Metropolitan Üniversitesi Medya ve Kurumsal İletişim Bölümü'nden mezun oldum. Uzun sür..