Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '09

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Göbek eritmenin yolları...

Göbek eritmenin yolları...
 

Tabi eritilecek olan göbek bu değil!


Bildiğiniz gibi yaz geliyor. Özellikle deniz kenarında oturanlar, yaz boyu tatil yapanların tek dertleri göbeklerini biraz olsun eritebilmek…

Bugünlerde hem kadınların hem de erkeklerin en büyük sorunu kiloları. Özellikle göbek hem kadın da hem de erkekte başlıca problem...
İşte bu nedenledir ki! Hızlı diyetler, aç kalmalar, bu uğurda ne varsa kullanılacak, hepsi bir arada yürüyor!

Bende naçizane bazı önerileri sizlerle paylaşmak istedim.

Zaten; günlük politik olayları yazmaktan da sıkılmıştım!

İşte sizinle paylaşmak istediğim, Göbek eritmenin formülü:

İşte düz bir karın için 9 öneri;

Yiyecekler:

Fasulye, nohut, mercimek gibi gıdalar ile kiraz, çilek, vişne gibi küçük meyveler en iyi yiyeceklermiş. Kuru fasulye, böğürtlen, kuru kayısı, kış meyvelerinin taze sıkılmış suları kilo vermede en etkili yiyecekler olarak sıralanıyormuş. Bu yiyecekler kendimizi tok hissetmemizi sağladığı için kilo vermemize yardımcı oluyorlarmış. Bunlardan günde 25 ila 35 gr kadar tüketmeniz gerekiyormuş. Hiç yememek ise kesinlikle doğru değilmiş.

İçecekler

Buzlu soğuk su en iyi içecekmiş. Kalorisizdir, midemize doygunluk hissi veriyormuş. Ve daha az yememize neden oluyormuş. Kan basıncımızın ve (bayanların)adet öncesi dönemi rahat atlatmasını da sağlarmış. Buzlu su içtiğimizde vücudumuz ısınmak için ekstra kalori harcarmış. Zayıflamak için alkolden uzak durmak gerekiyor. Özellikle; Likör ve bira kandaki kortisol seviyesini yükseltir ve yağların göbek çevresinde toplanmasına neden olurmuş.

Vitaminler

Kalsiyum kemiklerimizi koruyarak omurgada çatlaklara neden olan osteoporozu engellermiş. Bu sistem çöktüğünde göbek dışarı fırlarmış. Eğer 50 yaş civarında veya daha yaşlı bir kadınsanız günde bin 500 mg kalsiyum almanız gerekiyormuş. 50 yaş altındaki erkek ve kadınlar için günde bin mg kalsiyum almaları öneriliyor. Göbek veya bel çevresinden zayıflamak için zayıflama ilaçlarını sakın kullanmayın. Bu cezp edici ilaçlar egzersiz veya doğru beslenme desteği olmadan hiçbir işe yaramazmış.

Jimnastik hareketleri

Yere eğimli sabit egzersiz bandı 'Decline Bench' jimnastik aletleri içinde en iyisi. Yer çekimi nedeniyle vücudumuzun üst kısmı bildiğiniz gibi altından daha ağırdır. Ayarlanabilir aletle birçok zor hareket yapılabiliyor. Egzersiz aletini en az 30 derece yere eğimli olacak şekilde kurmak gerekiyor. Aletin oturma yerine oturup, ayaklarınızı; ayak tutması için yapılan yere koyun. Yavaşça aletin üzerine doğru uzanın ve ellerinizi başınızın altına koyarak yavaş yavaş doğrulmaya çalışın. Hareketleri sürekli tekrarlayarak gerekli verimi alabiliriz.

Bisiklet

Bel çevresi için en iyi sporlar; Kickbox, raket oyunları, yüzme ve tek başımıza da olsa tenis oynamakmış. Bunun yanında herhangi bir aerobik egzersizi de göbek çevresindeki yağları eritirmiş. Tüm bu sporlar bir saatte 475 kaloriden daha fazla yakmamızı sağlarmış. Bisiklet sürmek bel inceltme için en kötü spormuş. Bu tamamen basenlere yönelim bir spormuş. Basenlerdeki kaslar tüm vücutla bağlantılı değillermiş. Ev aletlerinin en iyisi egzersiz topuyla hareket etmekmiş. Egzersiz topuyla vücudumuzu eğip, büküp istediğimiz gibi hareket etme imkânını yakalarmışız. Eğer sırt ağrısı sorunu varsa egzersiz topundan uzak durmak gerekiyormuş.

Alışkanlıklar

En iyi alışkanlık dik yürümek ve oturmakmış. Kendimizi koyuvermiş gibi yürümemiz göbeğimizin öne çıkmasına neden olurmuş. Zaman zaman göbeğimizi içimize çekip bırakmamız da belimizin incelmesine yardımcı olurmuş. Sigara içmek veya pasif içicilik en kötü alışkanlıklardan biri! Düzenli içicilerin bel çevresi dumanı içlerine çektikleri ve üfledikleri için daha kalın olurmuş. Sigara içenlere duyurulur. Yani sigaranın zayıflatmadığına bir örnek!

Göbek şişkinliğini azaltan öneriler

*
Su içmek.
* Cipsten vazgeçmek.
* Fazla tuzlu gıdalar tüketmemek.
* Sakız çiğnemek fazla hava yutmamıza neden olur, bu sebeple fazla sakız çiğnememek.
* Sindirim sorunu yaşıyorsanız bir veya iki fincan kahve lavaboya gitmenizi sağlayabilirmiş.

Zayıflatan kıyafetler

Vücut şekillendirici kıyafetler giyebilirmişiz. Bel çevresi için üretilen 'Lycia' içeren kıyafetlerden edinmek en doğrusu. Eğer fazla kiloluysanız kıyafetler sıkabilir veya yağlar taşabilir. Bu nedenle üzerinize göre olanları tercih etmek en doğrusu.

İşte bu kadar!

Haydi, hep birlikte bunlardan yapabildiğimiz kadarını yapalım.

Tabi göbek sorunu olanlar için.

Gerçi olmayanlarında yapmasında bir sakınca elbette yok. Onlarda spor yapmış olurlar ve daha sağlıklı yaşamak için vücutlarına katkı yaparlar.

Haydi kolay gelsin…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..