Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Göbek yağlarını eriten baharatlar…

Göbek yağlarını eriten baharatlar…
 

Malum devir oturduğun yerden dünyayı idare etme devri. Ne kadar oturursan, göbek de o kadar büyüyor!..

Bilgisayarın başına oturanlar kendini kaybedip, beş-altı saat yerinden kımıldamadan oturuyor.  Ben en fazla bir-birbuçuk saat oturabiliyorum. Alışverişler internet üzerinden yapılırken,  neredeyse tuvalete de internetle giriyoruz(!)

İnsanlık hareketsiz bir döneme girerken, bu sefer beslenmemize dikkat etmemiz ve göbek yağlarını eriten baharatları kullanmamız gerekiyor.

İşin uzmanları göbek eritmeye ve kilo vermeye yardımcı baharatlar araştırıldı.

İşte göbek eritmenize faydası olan baharatlar...

Zencefil:

Benim de çok sevdiğim bir baharat olan Zencefil aromatik bir baharat, mide rahatsızlıklarında yatıştırıcı özellik taşıyor ama aynı zamanda kilo da verdiriyor.Antioksidan yönünden zengin olan bu baharat, acı biberde bulunan kapsaikin adlı bileşik ile yüklü. Özellikle Limon suyu, sarımsak ve zencefille yapılan aromatik çay, antibiyotik etkisi yapıyor.

Biberiye:

British Journal of Nutrition dergisinde yayımlanan bir makaleye göre, biberiyede bulunan karnosik asit, açlık kan şekeri seviyesini düşürerek kilo alımına sınır koyuyor.Açlık kan şekeri, sekiz ila 12 saat yiyeceksiz kalındığında (genellikle gece) ölçülen şeker değeridir.Biberiye çayı da zayıflamak isteyenlere oldukça fayda sağlıyor.

Zerdeçal:

Metabolizmayı uyarıcı bir hormon olan leptini kabul edebilirliğini geliştiriyor.Kilo vermeye yardımcı oluyor.

Pul biber:

Baharata acı tadını veren kapsaikin maddesi, metabolizmayı hızlandırmayı sağlar.Negatif enerji dengesi artmış yağ oksidasyonunu artırarak vücudu daha fazla yağ yakmaya teşvik ediyor.

Acı Biber:

Acı yemek, kalori yakmasının yanı sıra iştahınızı da frenlemeye yardım eder.

Hardal tohumu:

Hardal bitkisinden elde edilen bu keskin baharat, tam bir metabolizma güçlendirici özelliktedir.ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, hardal bitkisinde bulunan homobrasinolit bileşeni, kas hücrelerini uyararak vücudun dayanıklılığını ve kas kütlesini artırıyor. Uykuyu düzene koyan melatonin hormonu, hardalda da bulunuyor.Bu hormon, "bej yağlar" denilen, kalori yakan ve kilo kontrolünü sağlayan yağ hücreleri grubunu uyarıyor.

Bu baharatlar göbek yağlarını eritiyor mu diye merak ediyorsanız, denemesi fazla pahalı değil!..

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..