Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '07

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Göbel kaplıcaları

Göbel kaplıcaları
 

Kaplıca Tavşanlı'nın 6 km güneyinde Kargakayası Dağlarının eteğinde kurulmuştur. Buradan çıkan şifalı su ikiye ayrılır; bir kısmı dağın öbür yamacındaki Başköy'de ortaya çıkar, diğer kısmı ise Tavşanlı'ya bakan yamaçta ortaya çıkar. İşte burada ortaya çıkan kaynak Göbel kaplıcalarını oluşturuyor.

Kaplıca suyu 330 C sıcaklıktadır. Suda Klorür, bikarbonat, magnezyum iyodür, hidrofosfat, kalsiyum bromür, sülfat gibi bileşikler bulunur. Bu özelliği ile bu su; romatizmal ve siyatikli hastalıklara, adale ve kemik ağrılarına, mide ve bağırsak ülserlerine iyi gelmektedir. Ayrıca açık yaraları çok kısa sürede iyi ettiğinden; kırık sonrası tedavide, açık çıbanlarda, sünnet sonrasında son derece etkili olmakta ve bu yaraların kısa sürede kapanmasını sağlamaktadır. İçildiğinde mide yaralarını kısa sürede iyileştirmektedir.

Bulunduğu yerin havası çok temizdir. Yamaçtaki çam ağaçları buranın havasını gerçekten çok nefis hale getirmektedir. Türkiye'nin oksijeni en bol yerlerinden birisi de Göbel Kaplıcalarının bulunduğu yerdir. Özellikle kış mevsiminde nefes darlığı çekenler, astım hastaları burada kalarak şifa bulmaktadırlar. Yeni yapılan kaplıca tesisi, yarı olimpik havuzları, Türk hamamı, saunası ile daha modern hale gelmiştir.

Konaklama daha önceden belediye tarafından yaptırılan motel tipi odalarda yapılmaktayken, özel bir şirket tarafından başlatılan üç yıldızlı otel inşası ile bu sorun daha iyi çözüme kavuşacaktır. Yapılan otelin 2007 yaz sezonunda faaliyete gireceği söylenmektedir.

 
Toplam blog
: 22
: 3684
Kayıt tarihi
: 23.04.07
 
 

Emekli öğretmenim. Kütahya ili Tavşanlı ilçesinde yaşıyorum. Hayatı ve insanları seviyorum. İnsanlar..