Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '07

 
Kategori
Sosyoloji
 

Göç sorunu ve göçenler

Göç sorunu ve göçenler
 

Göç etmek meziyet değil, tamam ben demiyorum insanlar göç etmeyin. Ancak göç sorun oldu yani böyle bir olgu var. Gerek terörden kaçmak gerekse terörün bitirdiği yerel ekonomisinde iş sahibi olamayan insanlar İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlere göç ediyor.

İstanbul'da suç oranı aldı başını gidiyor bir milletvekili bile gasp edilebiliyor. İşte bunun altında çok büyük bir etkiye sahip olan göç var. Taşı toprağı altın İstanbul' da umduğunu bulamayan insanlar isyan ediyorlar. Biz bu isyanı gasp, hırsızlık, cinayet olarak görüyoruz.

Tabiki her İstanbul' a göçen suça bulaşıyor şeklinde bir olay yok ve şu da var. İstanbul' da doğup büyüyen ve bir hırsızlık yapan, gasp yapan çok insan var.

Ben başka bir toplumsal olaya dikkat çekmek istiyorum.

Köyünden, kasabasından terör sorunu yüzünden kaçan ve istanbul öncelikli olmak üzere büyük şehirlere gelen insanlar ki bu yurttaşların köyünde kendine yetecek kadar bir toprağı başını sokacağı bir evi var fakat büyük şehire gelince kendine ait bir malı mülkü olmayan insan isyan ediyor. Çocuk babasına '' yav baba bizim hayvanımız vardı, toprağımız vardı, yuvamız vardı ama şimdi bu şehirde kafamızı sokacak yermiz yok'' diyor ve lüks arabaları, evleri gören bu kardeşlerimiz para kazanmanın kolay yollarını deniyorlar gasp gibi, hırsızlık gibi..

Şimdi bu vatandaşlarını kendi toprağından uzaklaştıran nedenleri ortadan kaldıramayan bir devlet var, tamam herşey devletten beklenmez ama göçenlerin ne şuçu var. Bu sorunları toplum olarak eğilmeliyiz ve sivil insiyatifimizi bu konularda harekete geçirmeliyiz.

 
Toplam blog
: 11
: 1287
Kayıt tarihi
: 25.02.07
 
 

23 yaşında, İstanbul Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi 4. sınıf öğrencisi. Bilgi Üniversitesi Sulh K..