Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '06

 
Kategori
Sanat Tarihi
 

Göcek'te sanat tarihi ve felsefe

Göcek'te sanat tarihi ve felsefe
 

İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Bölümü başkanı Prof. Ayla Ödekan tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen bir atölye çalışmasıyla, Felsefe ve Sanat Tarihi arasındaki ilişkiyi gündeme getirmiştir. Bu yıl imgenin dönüşümü konu olarak ele alındı. İTÜ Sanat Tarihi Doktora öğrencileri ve Galatasaray Üniversitesi Felsefe Yüksek Lisans öğrencilerinin katıldığı 4 günlük atölyelerde, Prof. Dr. Ayla Ödekan, Prof. Dr. Önay Sözer, Prof. Dr. Jale Erzen ve Yrd. Doç Dr. Türker Armaner bildirilerini sundular. Bunun yanı sıra Sanat Tarihi öğrencilerinin yaptıkları çalışmalardan oluşan bir de sunum dizisi yer aldı.

Atölyenin hiç değişmeyeceğini umduğumuz mekanı ise Göcek’te, harika ev sahibimiz Münevver Eminoğlu’nun yönettiği Ecoclubinlycia’da gerçekleşti. Ekolojik hayata saygısının yanında muhteşem ağaçları, ağaçlardaki hamakları, yetenekli aşçısı, Kevser Ağabey ve evcil kekliği, Nil’i, yengeçleri, kurbağaları ve son derece konforlu çadırları ile göz bebeğimiz oldu EcoclubninLycia. Kısacık tatil-eğitim günlerimizde bizi gündelik yaşamın tüm sıkıntılarından arındıran bu yer her birimizin belleğine unutulmaz anılar yerleştirdi. Uzun saatler boyunca çimenler üzerinde yaptığımız sohbetlerle eski dostluklar pekişirken yenileri doğdu. Çok şey öğrendik, öğrendiklerimiz yeni sorular yarattı, düşünmek için bir sürü yeni konu. Aslında hepimizin ilgi alanı ve çalıştığı konular farklı ama bu buluşmayla ortak pek çok kazanım elde ettik. Benim için en heyecanlı tarafı ise kampa varır varmaz karşılaştığım sürprizdi. Göcek halkıyla iletişim kurmayı da hedeflemiştik işin başında Ayla Hocam beni ve bölümdeki bir başka arkadaşımı (Deniz Çalışır) orada sanat tarihi ile ilgili bir sunum yapmamız konusunda yüreklendirmişti. Çok sade bir şey olacağını düşünüyordum. Ama hiç de düşündüğüm gibi olmadı. Göcek Belediyesi gün boyu tüm kentte bizim sunumumuzu anons etmiş ve belediyenin salonlarından birini bu sunumlara ayırmış. Belediye Başkanının da katıldığı bu etkinlikte halk da anonsların hakkını vererek bizi dinlemeye geldi. Sınıfta ders anlatmaya alışık olmama rağmen bu topluluk karşısında heyecanımı telaffuz edemiyorum. İlginç bir deneyimdi.

İstanbul’un hızla kışın elişin hissettiren bu yağmurlu Eylül ayında Göcek’i hatırlamak iyi geldi doğrusu. Eğer bir atölye çalışması yapacaksanız ya da kalabalık bir arkadaş grubuyla doğa ile baş başa bir tatil planlamak istiyorsanız kapalı gruplar için ideal bir mekan olan EcoclubinLycia’yı kesinlikle tavsiye ediyorum.

 
Toplam blog
: 5
: 3223
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü mezunuyum. İTÜ'de Sanat Tarihi Yüksek Lisansımı "1945-1..