Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '19

 
Kategori
Güncel
 

Göçmenler ve Ekonomi

Göçmen Kuşlar Gitti, Yerine Kalan Göçmenler

Son zamanlarda özellikle Avrupa’daki göçmenleri de ücreti mukabilinde alıp kabul ettiğimiz görüntülerden haberlerden de anlaşılacağı üzere Türkiye Avrupa Birliği ülkelerinin iade göçmeni sınırından içeri attığı göçmen parkı oldu.

Bunun birçok soruna sebep olacağı açık; en nihayetinde anlaşılan o ki yüksek fiyatlar ve işsizlik nedeniyle Türkiye kendi insanının tabana yaydığı vergilendirme sistemiyle temel gıda maddesi ekmeğine % 25 zam yapılmak suretiyle sıradan gelirlere sahip gıdadan diğer tüm tüketim malzemesine gelen malzemelerle emekliden işçiye kısacası işini koruyabilen sabit gelirli vatandaşın gelirlerini iyice erittiği gibi, işini kaybetmediyse mutlu saymak zorunda. Çünkü son bir yılda yaklaşık yüze yakın fabrika sadece İstanbul’da yanıp kül oldu ki tarımdan sanayiye küçük işletmelerde sabit giderlerden sadece elektriğe % 40-50 civarında gelen zamlarla küçük esnaftan birçok esnafı batırmaya, can çekişme durumuna itti ki; süreç farklı bir yere doğru gidiyor.

Ekonomiden gelen haberlere göre birçok olumsuzluk pompalanıyor ki, şu mübarek Ramazan Bayramı da bir İstanbul Masalı Filmiyle bitirildikten sonra herhalde başka gündem değiştirme malzemelerine ihtiyaç duyulacak ancak er geç insanlar alacaklarını isteyecek, özellikle de dış borçlar ödenecek. Ülke büyük borçla karşı karşıya ve inşaat filmi yabancı yatırımcı bekler. Vatandaşlığın satılan konutla karşılık bulduğu, dar gelirli aile çocuklarının sözleşmeli er, onbaşı, çavuş polis hatta bekçi biraz da subay olmak için can attığı bir ortamda gerçek üretim piyasasından tamamen boşalan bu yerli güçlerin ne ile ve nasıl doldurulacağı, doldurulduğu ise bilinmiyor.

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..