Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

04 Temmuz '08

 
Kategori
Özel Günler
 

Göçüşünün 1. Yılında Barış Akarsu

Göçüşünün 1. Yılında Barış Akarsu
 


Amasra kumsalının hırçın dalgası, Barış Akarsu...


Bu dünyadan göçeli bir sene oldu, dile kolay... Oysa daha dün gibiydi aramızda olduğu günler...


29 Haziran 1979 yılında, Zonguldak'da dünyaya gelmişti. İlk, orta ve lise eğitimini Amasra'da tamamladı. Lise yıllarında, Amasra Yelken Kulübü'nde profesyonel olarak yelken sporu ile ilgilenmeye başladı. Müziğe ilgisi küçük yaşlarda başlamıştı ve henüz ilkokuldayken blok flüt merakı vardı. Lâkin müzikle asıl tanışması, Amasra'ya gelen müzisyenlerden etkilenerek çalmayı öğrendiği klavye, mızıka ve gitar ile olmıştu. O dönemlerde dinlemeye başladığı 1970-80'lerin rock, hard rock ve heavy metal sanatçı ve gruplarından etkilendi.


Antalya'da müzisyen ve animatör olarak çalıştı. Ankara'da barmenlik, garsonluk ve müzisyenlik yaptı. Sonra Karadeniz Ereğlisi'ne giderek 4 sene çeşitli barlarda, yerel televizyon ve radyolarda programlar yaptı. O dönemde Atv kanalında yayınlanan Akademi Türkiye adlı yarışmaya katıldı ve Temmuz 2004'de yarışmayı birinci olarak tamamladı. Hemen sonra İstanbul'a yerleşti ve müzik çalışmalarına burada devam etti. Yarışmanın ardından, ilk albümü çıkana kadar Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 200'ü aşkın konser verdi.


14 Ocak 2005'te ilk albümü "Islak Islak" piyasaya çıktı. Aynı yıl içerisinde, bu albümden "Islak Islak", "Kimdir O", "Amasra" ve "Mavi" isimli parçalara klip çekti. 3 Ağustos 2006'da ikinci albümü "Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek" çıktı. 10 yeni ve bir de cover parçadan oluşan albümde, sözü ve bestesi kendine ait "Yeter Be" ve "Ben" isimli şarkılar da bulunmaktaydı. İkinci albümünden; "Vurdum En Dibe Kadar" ve "Yaz Demedim" parçalarına klip çekildi. 2006 yılında Star tv kanalında yayınlanmaya başlayan "Yalancı Yarim" adlı dizide başrollerden birini üstlendi. Bu vesile ile sevenleri tarafından "Alfonso Tarık" olarak anılmaya başlandı.


Barış, 28'inci doğum günü olan 29 Haziran 2007 Cuma akşamı saat 22.30 sularında, Bodrum'a 5 kilometre mesafede olan Torba kavşağında bir trafik kazası geçirdi. Otomobilde bulunan Zeynep Koçak (24) ve Nalan Kahraman (37) olay yerinde hayatlarını kaybettiler. Barış ise hastaneye kalbi durmuş olarak getirilmiş ve acil serviste kalbi yeniden çalıştırılmıştı. Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldırılan Barış Akarsu, 5 günlük yoğun bakımın ardından, 4 Temmuz 2007 Çarşamba günü saat 20.10 sularında hayatını kaybetti. Lâkin ölüm haberi saat 23.10'da açıklandı. Genç yaşta yaşama veda eden Barış, Amasra'da toprağa verildi.


Mekânın Cennet olsun kardeşim...


Ödülleri...

* Akademi Türkiye yarışmasında birincilik - Haziran 2004

* Olay FM 2005'in en iyileri : En iyi çıkış yapan rock sanatçısı

* Future Dergisi' nin okullarda yaptığı anket : 2005 yılının en sevilen rock sanatçısı

* Turuncu Medya Grup Organizasyon Altın Nota müzik ödülleri - En iyi pop rock

* İstanbul Üniversitesi Bilişim Ödül Töreni - Cem Karaca özel ödülü

* USDER - Yılın en iyileri anketi, rock müzik dalında birincilik

* Cem Karaca özel ödülü Expo Kanal - 1 Nisan 2007

* 13. Kral Tv video müzik ödülleri. En iyi rock dalında birincilik - 9 Mayıs 2007

* FERSA 2007 - 2008 En iyi müzisyen oyuncu ödülü

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..