Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Göğüs Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göğüs Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır?
 

Göğüs Büyütme Ameliyatı


Yeni tekniklerle üretilmiş olan slikonlara talep gitgide artmaktadır. Slikonlar şekline göre tercih edilmektedir. Özellikle damla şeklindeki slikonlar daha çok istenmektedir. Yuvarlak şekildeki slikonlar ise daha çok görsel odaklı yapılan göğüs estetiklerinde kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Günümüzde göğüs büyütme için farklı yöntemler de kullanılmaktadır. Yağ enjeksiyonu yöntemi ile meme büyütme işlemi giderek artmakta olup en doğal görünümü yakalamaya çalışmaktayız. Özellikle fazla büyüme istemeyen biraz dolgunluk ve dik görüntü isteyen kadınlar yağ enjeksiyonu yöntemine sıcak bakmaktadırlar.

Bel ve sırt bölgesinde yeterli yağ dokusu olduğu sürece bu işlem kolaylıkla yapılabilmektedir.
Bu alınan yağlar sayesinde hem yağ alınan bölgelerde incelme hem de göğüslerde dolgunluk elde etmek mümkündür. Yağ enjeksiyonunun da yetersiz kaldığı durumlar olmaktadır. Meme kılıfı dediğimiz kısım hiç gelişmemişse yani göğüs bölgesi dümdüz ise yağ enjeksiyonu işlemi bu tip memede başarılı olamayacaktır. Burada devreye slikon girmektedir. Göğüs büyütme ameliyatı ortalama 1 saat süren bir operasyon olup kişiyi kısıtlamayan, hastanede uzun süreler kalmaya gerek olmayan, normal yaşantıya hemen dönülebilen bir operasyondur.

Hasta için kolay bir süreç olsa da teknik olarak kolay bir operasyon değildir.
Operasyonun uygulanacağı kişinin göğüs kafesinin şekli, memesinin şekli memesindeki sarkma oranı belirlenerek ona göre slikon takma işlemi gerçekleşmektedir. Çünkü bu durumlar her kadında farklılık göstermektedir ve herkese standart şekilde slikon takma işlemi uygulanamamaktadır. Yine kişiye göre değişim gösteren durumlardan olan yağ enjeksiyonu ve slikonun birlikte uygulanması da mümkündür. Bazı durumlarda iki işlem birlikte uygulanarak estetik işlemi tamamlanmaktadır. Yağ enjeksiyonu işleminin kalıcılık süresi ortalama 18-36 aydır. Zamanla yağın bir kısmı vücut tarafından emilerek meme dolgunluğunu 18-36 ayın sonunda yitirmektedir. Yağ enjeksiyon işlemi her ortalama süre sonunda yeniden yapılmaktadır. Ve kadınlar tarafından rahatlıkla kullanılan bir meme büyütme yöntemidir. Ameliyat olmak istemeyen ve çok hafif dolgun göğüslere sahip olmak isteyen kadınların en sık tercih ettiği bu yeni teknolojiye uygun olarak uygulanan işlem oldukça güzel ve başarılı sonuçlar vermektedir.

 
Toplam blog
: 26
: 167
Kayıt tarihi
: 06.10.17
 
 

Plastik, Rekonstrüktif, Plastik ve El Cerrahisi Uzmanı, Mikrocerrahi Uzmanı ..