Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Göğüs Büyütme Estetiği Hakkında Sık Sorulanlar

Meme büyütme bir kadının göğsünün boyutunu, şeklini ve dolgunluğunu artırmak için yapılan cerrahi bir işlemdir. Tüm dünyada en sık yapılan estetik operasyonların başında göğüs büyütme ameliyatı gelir. En başarılı sonuçların alındığı plastik cerrahi operasyonlarından birisidir.

Meme büyütme işlemi neden yapılır?

Doğal küçük göğüsleri büyütmek. Hamilelik, kilo kaybı ya da emzirme nedeniyle şeklini ve büyüklüğünü kaybeden memeleri eski haline getirmek. Göğüsler arasındaki asimetriyi düzeltmek. İlk ameliyatında, kanser tedavisinde ya da buna benzer diğer sebeplerden dolayı oluşan durumları tedavi etmek için yapılır.

Meme büyütme ameliyatında yara izi kalır mı?

Meme ameliyatlarında izler belli belirsizdir. Meme büyütme estetiğinde iz şikâyeti pek olmaz. Çünkü tecrübeli bir cerrah kesi izlerini memenin doğal yapısıyla uyumlu bir şekilde gizler. Ayrıca meme implantında meme ucu etrafından, memenin alt kıvrımından ya da koltuk altından atılabilen kesiden kalan iz ameliyat sırasında ve sonrasında uygulanacak birkaç yöntemle azaltılabilir. Bu biraz da hastanın kendi elinde, sigara ve alkol kullanmaz, beslenmesine ve genel sağlığına dikkat ederse hiçbir problem yaşanmaz.

Ne kadar büyütülebilir?

Ameliyattan önce hastamız ile beraber memenin boyutu  belirlenır, burada önemli olan doğal bir görünüm yakalamak. Estetik cerrahın tavsiye ettiği boyutlara uyum sağlamak önemlidir. Çünkü dokuların yapısının zamanla değişmesiyle oluşabilen şekil bozuklukları implantlar büyüdükçe daha da görünür hale gelir. Bu nedenle karar verilirken uzun vadede düşünmek gerekir. Günümüzde uygun meme boyutu için 3D tasarım cihazları, hologram teknikli görüntüleme ya da mask teknikleri kullanılıyor. Bu teknikler sayesinde hastalar operasyondan önce göğüslerinin boyutunu ve şeklini kendi simülasyonları üzerinden görebiliyor. Bu teknolojiler hem cerrahların hem de hastaların çok daha sağlıklı seçimler yapmalarına yardımcı oluyor.

Ameliyat ne kadar sürer?

Ortalama 40-45 dakika içinde ameliyat tamamlanarak hasta çok daha ideal bir göğüs şekline kavuşabilir. Meme estetiği cerrahisi hızlı gerçekleştirilen ve hızlı iyileşen bir ameliyattır. Eğer meme şeklinden ve boyutundan memnun değilseniz siz de estetik cerrahinin size sunduğu bu fırsattan yararlanabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..