Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Göğüs Büyütme Estetiği Rehberi

Göğüs Büyütme Estetiği Rehberi
 

Göğüs büyütme estetiğiyle cazibe kazanabilirsiniz


Meme büyütme işlemi, tipik olarak silikon veya salin göğüs implantlarının yerleşimi ile göğüs boyutunu artırmak ve göğüs şeklini iyileştirmek için yapılan bir estetik cerrahi prosedürdür. Göğüs büyütme estetiğinin amacı, bir hastanın doğal orantısını artırmak ve daha simetrik, estetik açıdan hoş bir göğüs profili oluşturmaktır. Göğüs büyütme estetiğinin sonuçları kalıcıdır.

Göğüs büyütme estetiği doğuştan küçük olan göğüsleri büyütmek, emzirme ya da aşırı kilo kaybı gibi nedenler ile hacmi kaybolan göğüsleri eski formuna getirmek, vücut ile daha uyumlu hale getirmek, kişinin kendi cazibesini ve özgüvenini artırmak için kullanılabilir.

Göğüs implantı seçenekleri nelerdir?

Alanında uzman bir estetik cerrah seçmek göğüs büyütme estetiğinizin başarısını garantiler. Göğüs büyütmenin başarısını etkileyen diğer faktörler implantın türüdür. Tuzlu su ve silikon jel gibi türleri bulunur. Silikon jel günümüzde en çok tercih edilen implant türüdür.

İmplantın şekil olarak ise iki farklı türü bulunur. Bunlardan birisi yuvarlak, diğeri ise damla tipidir. Yuvarlık tip meme implantlarında göğsün üst kısmı daha dolgun hale gelirken, damla tipi meme implantlarında ise hacim göğsün alt kısmında yer alır. Her iki implant tipi de kişinin vücuduna göre çok doğal görünebilir.

Göğüs implantlarının boyutu yaklaşık 150 cc ila 800 cc arasında değişir. Her göğüs için farklı boyutlarda göğüs implantı gerekir. Bu mümkün olan en iyi simetriyi elde etmeye yardımcı olur. Seçtiğiniz boyut mevcut göğüs boyutunuza, kişisel hedeflerinize ve estetik cerrahınızın önerilerine bağlıdır.

Meme büyütme estetiğinde iz kalır mı?

Hastaların göğüs büyütmeden önce sıkça sorduğu soruların başında "Yara izlerim nasıl olacak?"dır. Meme estetiğinde implantlar yerleştirilirken kesiler doğal meme kıvrımlarına gizlenerek yapılır. Bu sayede göze çarpmaması sağlanır.

Meme büyütme estetiğinden sonra iyileşme süreci nasıldır?

Göğüs büyütme, genellikle genel anestezi ile yapılan bir ayaktan tedavi prosedürüdür. Ameliyattan birkaç saat sonra dolaşmaya başlayabilirsiniz ve çoğu hasta ertesi veya iki gün içinde evden çıkacak kadar kendisini rahat hisseder. Ortalama 1 ay boyunca zorlu egzersizleri sınırlamanız gerekir. Göğüs büyütme estetiğinden sonra belli bir süre için destekleyici bir cerrahi sutyen veya spor sutyen giymeniz tavsiye edilir. İyileşme sürecini sorunsuz geçirmek için cerrahınızın talimatlarını uymanız çok önemlidir. Tecrübeli bir estetik cerrah tarafından yapıldığında, göğüs büyütme estetiği, uzun süreli sonuçlar veren güvenli bir ameliyattır ve hastaların büyük bir çoğunluğu, göğüs büyütme estetiğinden çok memnun olurlar.

 

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..