Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Göğüs dikleştirme nasıl yapılır?

Göğüs dikleştirme nasıl yapılır?
 

göğüs büyütme dikleştirme


Göğüs dikleştirmeoperasyonu, akredite edilmiş bir hastane ya da uygun ekipmanlar varsa cerrahınızın kliniğinde, genel anestezi  ya da damariçi sedasyon kullanılarak gerçekleştirilir. Göğüs derisini kaldırmak ve tekrar biçimlendirmek için kullanılan farklı teknikler yara izinizin nerede olacağını belirler. Estetik cerrahınız sizin için en uygun tekniği göğüs şeklinize ve boyutunuza, göğüs ucu boyutunuza ve pozisyonuna, göğüsünüzün sarkık olma derecesine, deri kalitenize ve elastikiyetine ve ne kadar fazladan deriniz olduğuna göre belirler. Prosedür genel olarak şu şekilde olur;

•           Göğüs derinizin fazlalık olan kısmını kaldırarak meme ucu bölgesini daha üst bölgelere kaydırır.

•           Eğer meme ucu bölgeniz çok fazla gerilmişse, bu uygulama sonrası boyutu küçülebilir.

•           Eskiden meme ucu bölgesinin üstünde olan deri göğüse şekil vermek için aşağı, göğüsün altına eklenir.

•           Artan deri alınır ve yeni göğüs şeklinizin daha uzun süre korunabilmesi için dikişleri göğüs dokusunun daha diplerine yerleştirilir.

•           Yara izleri genellikle göğüsünüzün altına saklanır. Yine de göğüsün üstünde belli belirsiz bir yara izi kalması mümkündür.

•           Bu prosedürde göğüs ucu ve koyu renkli bölgenin derinin altındaki dokuyla olan bağlantısı koparılmaz. Bu sayede göğüs ucunuz hassasiyetini yitirmez ve emzirme sorunları ortaya çıkmaz.

•           Bazı hastalarda göğüs kıvrımındaki yatay cerrahi yaraya ve kıvrımdan göğüs ucuna kadar gelen dikey cerrahi yaraya gerek kalmadan bu işlem yapılabilir. Bu modifiye edilmiş teknik için uygun bir adaysanız doktorunuz bu durumu sizinle paylaşacaktır.

Seçenekleriniz neler?

Size cerrahınızın tercih edeceği farklı cerrahi kesim teknikleri ve şekilleri için bazı örnekler;

•           Ters T tipi dikleştirmede meme ucunun çevresinden kesim başlar, aşağı doğru dikey iner ve memenin göğüse katlandığı yerde yatay olarak iki yönde genişler. Bu yöntem diğer yöntemlere kıyasla en fazla yarayı oluşturan yöntemdir. Sarkmanın çok ileri derece olduğu  kadınlarda daha az düşük çaplı yöntemler yetersizse uygulanır.

•           Lolipop tipi dikleştirmede göğüs ucu böldesinden memenin katlanma yerine kadar anahtar deliğine benzeyen bir kesik oluşturur. Göğüsleri orta derecede sarkık, göğüs büyütme implantı isteyebilen veya istemeyen ve meme başı çevresinden yapılan kesi tekniğinin yeterli olamayacağı hastalarda uygulanır. Bu teknikte meme başının alt kenarının orta kısmından aşağı doğru meme katlantı bölgesine kadar uzanan dikey bir iz kalabilir.

•           Meme başı çevresinden yapılan kesim orta derece meme sarkmasına sahip kadınlarda kullanılır. İmplant uygulamasında beceri sahibi bir cerrahın ellerinde oldukça olumlu sonuçlar verebilen bir yöntemdir.

•           Hilal tipi dikleştirme çok yaygın olmayıp genelde göğüs ucu bölgesinin üst kısmından hilal şeklinde bir deri parçası kesilip meme ucunun bu bölgeye kaydırılmasıyla gerçekleştirilir. Yara izi göğüs ucu bölgesinin üst kısmında olur. Daha çok göğüslerdeki sarkma oranı çok fazla olmayan hastalarda, göğüs büyütme ameliyatıyla birlikte uygulanabilir. Ancak bu teknik diğer teknikler kadar başarılı ve etkili değildir.

•           Yarasız dikleştirme stratejik olarak yerleştirilen çok küçük cerrahi kesimlerle olur. Bu dikleştirme genel olarak endoskop (ışık kaynğı ve kameraya sahip tüp şeklindeki aygıt) ile gerçekleştirilir. Bazen de yarasız dikleştirme terimi enjeksiyon ile gerçekleştirilen prosedürlerde kullanılır. Bu enjeksiyonlar bazı dolgu maddelerini içerir.

Genel olarak göğüs dikleştirme hafif uyku veya genel anestezi altında bir buçuk ile üç buçuk saat arasında sürer. Çoğunlukla ameliyat sonrası evinize gidebilirsiniz, geceyi hastanede geçirmenize gerek kalmayabilir ancak bunu önceden cerrahınızla konuşmalısınız.

Sevgiyle kalınız

Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 

instagram takip:guncelozturk

facebook:guncelestetik

 

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..