Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Göğüs Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göğüs Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır?
 

Göğüs Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır?


Meme küçültme ameliyatı dış görünüşteki rahatsız hissetmenin yanı sıra sağlık sorunları nedeni ile uygulanmaktadır. İriliğe bağlı sarkık bir meme, kadında sırt ve boyun ağrılarına neden olabilir, kamburluğa yol açabilir. Nefes almada güçlük çekilebilir. Meme derisinin alt kısmının sürtünmesi ile yaralar oluşabilmektedir. Günlük fiziksel aktiviteler sınırlanabilir. Kadınlar için büyük olan sorunlardan biri olan meme büyüklüğü kıyafet seçimi konusunda da problem yaratmaktadır. Ayrıca psikolojik olarak da sorunlar oluşturabilmektedir. Meme küçültme ameliyatı ile bu büyük sorun ortadan kalkar ve doğal bir görünüm ortaya çıkar.

Meme büyüklüğü çeşitli sebeplerden oluşmaktadır.
Genetik faktörler, hormonal değişiklikler ve bazı hastalıklar sonucu vücut ölçülerine uymayan oranda iri meme oluşabilmektedir. Yer çekimi, emzirme, kilo alma gibi faktörler de meme büyümesini artırabilmektedir. Meme küçültme ameliyatı olmaya karar veren hastalar için cerrahlarımız tarafından gerekli analizler yapılır ve meme büyümesinin herhangi bir hastalık oluşturup oluşturmadığı tespit edilir. Tüm kararları doktorlar hastaları ile birlikte vermektedirler. Bu da hastanın doktoruna güvenmesi esasına dayanan bir durumdur. Estetik meme küçültme ameliyatında büyük olan meme dokusu kişinin vücut ölçülerine göre yeniden şekillendirilir. Fazla meme dokusu ve üzerindeki deri çıkarılır. En sonunda meme başı olması gereken yere taşınır. Bu ameliyat için hastalara genel anestezi uygulanmaktadır.

Ameliyat ortalama 3-4 saat sürmektedir.
Bu ameliyat sonucu iz kalma gibi problemler ortaya çıkmaktadır. Fakat günümüz teknolojisi ile yeni teknikler uygulanarak iz kalma oranı en aza indirilmiştir. Ameliyat sonrası oluşacak ağrılar minimal düzeydedir. Kol hareketlerinde kısıtlılık olabilmektedir. Meme başları üzerine ayrı pansuman yapılmaktadır. 2-4 gün sonra açılarak yara kontrol edilir ve 7 gün sonra sargılar tamamen açılmaktadır. Dikişler ise 10-12 gün sonunda alınır. Ameliyat sonrası hastanede 1-2 gün kalınması yeterli olmaktadır. Hasta ameliyattan 1 hafta sonra da günlük yaşantısına dönebilmektedir.  Meme büyüklüğü sorunu yaşayan kişiler bu ameliyat sayesinde oluşabilecek birtakım hastalıkların önüne geçilmektedir. Ve dış görünüş olarak da hastalar oldukça doğal bir görünüme kavuşabilmektedir. Meme küçültme operasyonu sağlık ve estetik açısından büyük önem taşımaktadır.

 

http://www.drerdemguven.com/gogus-meme-kucultme

 
Toplam blog
: 26
: 167
Kayıt tarihi
: 06.10.17
 
 

Plastik, Rekonstrüktif, Plastik ve El Cerrahisi Uzmanı, Mikrocerrahi Uzmanı ..