Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Göğüs Küçültme Ameliyatları nasıl yapılıyor

Göğüs Küçültme Ameliyatları nasıl yapılıyor
 

Göğüslerin büyük olması kadınların bir numaralı sorunudur. Bunun hem estetik açıdan hem de sağlık açısından kadınlara verdiği zararlar vardır. Aşırı büyük göğüslerden kurtulmanın tek yolu meme küçültme ameliyatlarıdır.

Meme küçültme ameliyatları estetik ve plastik cerrahi uzmanı tarafından gerçekleştirilir. Meme küçültme ameliyatı büyük ameliyat katagorisine girer. Genel anestezi atında ortalama 2-3 saat sürer. Ameliyat tam teşekküllü bir hastanede gerçekleşmesi hem hasta hemde doktor güvenliği açısından önemlidir.

Meme küçültme ameliyatları genelde meme dikleştirme ameliyatları ile kombine yapılır. Zira memeyi sadece küçültmek genelde yetmez. Meme başının olması gereken yere sabitlenenmesi gerekir. Meme küçültme işlemi meme dokusunda ki fazlalıkların alınması olayıdır. Meme altında koltuk altından veya meme başı etrafından açılacak kesi ile ameliyat yapılır.

Fazla deri ve yağ dokularının alınmasından sonra meme başı ayarlanır ve estetik açıdan dolgun ve vücut yapısına orantılı bir şekilde meme dolgunlaştırılır yani dikleştirilir. Bu dikleştirme işlemi hastanın yapısına göğüs oranlarına hatta boyuna göre belirlenir.

İyi bir estetik cerrah meme küçültme ameliyatını kişiye göre yapar. Kişinin isteklerini ameliyat sonrası beklentilerini karşılamak için hastayı dinler. Hastanın mutlu olacağı bir sonuç çıkartır.

Meme küçültme ameliyatları büyük göğüslü kadınların da yapılır ve bu sadece estetik görünümünü iyileştirme amacıyla yapılabilir.

Aşırı büyük göğüslü kadınların sağlık açısından da sorunları vardır. Meme altı terlemesi ve mantar oluşumu, bel ağrıları yanlış sütyen seçimi ile oluşan ağrılar olabilir. Hatta aşırı büyük göğüslerin obezite hastalığına bile yol açtığı söylenebilir.

Meme küçültme ameliyatı 40 yaş ve üzeri hastalarda ameliyat öncesi bazı testler ve mamografi gerektirebilir. 40 lı yaşlar da yapılan meme küçültme ameliyatı daha küçük yaşlarda bu ameliyatı olan hastalara göre riskli olabilir. Fakat ameliyat öncesi muayene ve ameliyat öncesi bulgulara göre ameliyat kolaylıkla yapılabilir.

Meme küçültme ameliyatı sonrasında ise göğüs kısmında bazı ağrılar olabilir. Bu çok normaldir. Ameliyat sonrası verilen kas gevşetici ve ağrı kesici ilaçlar ile bu acılar dindirilebilir.

Meme küçültme ameliyatı fiyatları diğer meme ameliyatı fiyatlarına göre daha ucuzdur. Bunun nedeni meme büyütme ameliyatında olduğu gibi bir ek malzeme (silikon gibi) kullanılmamasıdır.

Meme küçültme ameliyatı sonrasında meme başı etrafında veya dikey olarak aşağıya doğru ufak bir iz kalır. Bu iz ile ilk görünümünüzü karşılaştırdığınızda bu izi tercih edeceğinizi garanti ederim. İz çok küçük ve dikkatli bakılmadan fark edilmeyecek şekildedir.

Konusunda uzman bir estetik cerrah ın ilk görevi ameliyat sonrası izleri minimize etmek olmalıdır. En iyi meme küçültme ameliyatı doktoru kim derseniz ameliyat sonrası meme ucunun asimetrisini en iyi şekilde ayarlayan ve ameliyat izini en az bırakan diyebiliriz.

Meme küçültme ameliyatı sonrasında kişi 2-3 gün süreyle duş almaması uygun olur. Ayrıca hasta ameliyat sonrası mutlaka bir gün süreyle hastanede kalmalıdır. Spor ve fiziksel aktivitelere ise 1 ay sonra başlaması en sağlıklı olandır. Kişi iş hayatına 1 hafta içinde dönebilir.

Bu verdiğimiz tarihler ortalama süreler olmasıyla beraber bazı hastalarda bu süreler uzayabilir veya kısalabilmektedir. Ameliyat sonrası dinlenmek bu ameliyatın etkilerini üzerinizden atmanın en faydalısıdır.

Op Dr Ali Mezdeği

http://www.memeestetigi.org

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..