Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '09

 
Kategori
Magazin
 

Göğüsleri, az kalsın güme gidiiyordu

Göğüsleri, az kalsın güme gidiiyordu
 

Sinema setlerinde iş kazaları olur da, göğüslerinin, alevler karşısında yanmağa maruz kalması, bir kadın için fena bir sonuçtur. Ben de Milliyet Internet’te okudum. Çıkarmış göğüslerini kadın, tutmuş avuçları ile öne doğru çıkarmış. ‘ Yavrucaklar, az daha yanıp bitip kül oluyorlardı’ demeğe getiriyor. İlk önce göğüslerini kurtarmış. Sonra, ‘Kendisini mi?’ diyelim. Hadi öyle olsun.

Sidney’de, film setinde tehlikeli bir sahne çekiliyormuş. Bir patlama olmuş. Avustralyalı seksi yıldız Sienna Miller, ‘ O sırada yanlış yere koştum, nerede ise göğüslerimden yanıyordum, diyor. Az daha güme gidiyormş! (Ne demekse)

Çok korkmuş. Hani resmi dairelerde içi dosya dolu dev dolaplar vardır ağır mı ağırdır, tavan boyu yüksekliğindedir. Kıpırdatamazsınız.bile. Üzerilerinde yazar: ‘Yangında ilk kurtarılacaktır’ diye. O hesap. O da tuttuğu gibi, tavşanlarını kurtarmış

Sahi bir yangın olsa, ilk önce neremizi kurtarırız diye de bir sual akla gelebilir. Bu suali sormayalım henüz. Daha aklımızı yemedik.

Bir göğüs, ” durup dururken nasıl yanar a dostlar?! Okuyunca, yüreğim cız etti. Gişelerde rekorlara imza atan yönetmen S. Sommers’in ‘Kobraların yükselişi’ filmindeki sette patlama ile başlamış olay. 27 yaşındaki seksi oyuncu Sienna Miller, göğüslerini zor kurtarmış. Aynı filmde oynayan Karalina Kurkova ve Rachel Nichls ise, paçayı (pardon) göğüslerini kurtarmış. Ne menem bir ateşmiş ki, kızıl alevler halinde eli ve dili ilkönce göğüslere ulaşabiliyor. Hayret ki hayret! Alevler de güzel mekânları seçiyoru!

Ört ki, ölem!

Bir göğüs nasıl yanar? Düşünemiyorum bile. Hadi diyelim bir odun olsa, sivri ve çıkıntılı tarafından tutuşsun diyelim. Konumuz göğüs olunca, orta yerdeki ibresi çıkıntılıdır, oradan mı tutuşmağa ramak kaldı dersiniz? Ben çözemedim.

Tutuşma, meme ucundan başlarsa n’olur? İçin için mi yanar? Ya slikonlu ise? Çıra gibi mi yanar? O takdirde, avuçlayıp, baş ve işaret parmağı ile burkalayınca, yangın başlangıç halindeyken söner.( Ne demekse!) Bakın gördünüz mü? İçimiz cız etti ama.

Habere baktım, bu kadarcık yazıyor. Oranın gazetecileri sormamış Ucundan ucundan alevlenmeğe başlayınca n’aptın diye. Sorulmaz mı hiç.

Sahi, bir meme yanarken alev mi çıkarır, is mi? Gaz lâmbaları vardır bilirsiniz. Fitil eğri kesilmişse, camını is içinde bırakır. Acaba diyorum, meme yanmağa ramak kalmışken, o isten bulaştı mı etrafa. Alevi ne renkti? Şeffaf mı, parlak mı, kıytırık mı?

Yahu, hiç biriniz demiyorsunuz, ‘Meme yanarken, durup durup alevin rengine, isine, pasına mı bakılırmış! Alevi önce söndürün de, ondan sonra konuşalım bunları! Töbe töbe!

Siz hiç dinamit lokumu bilir misiniz? Küçükken oynardık onunla biz. Yağlı kağıdından çıkarınca, havuç gibi elimize alırdık. lokum gibi olurdu. Ucundan yakardık, mum gibi. Alev alırdı, için için yanardı. İspirto mavisinin şeffaf rengiydi alevi. Denizlerdeki medüz gibiydi, peltemsi peltemsi olurdu alevi ‘Fener alayı tertiplerdik. Herkesin elinde dinamit lokumları. Benim, değnekten atım vardı. Başıma da anamın hoşaf tasını geçirirdim ‘Zırh’ diye. Kimimiz Jandark, kimimiz Romeo olurduk.

Bu lokumdan susam kadarını iki taş arasın ezersen, gürültü çıkarır, patlardı. Bir arkadaşımız, sakız gibi çiğneyeyim demişti de, ağzında diş kalmamıştı.

Nerden nereye. Meme uçlarından bahsediyorduk. Daha yangını ne gördük, ne de söndürdük. Durun bakalım, şunun şurasında muhabbet ediyoruz. Kadının anlatmasına göre, ‘Kobraların Yükselişi’ filminin setinde, kendisi seksi dövüşcü baroness’i oynayan Miller, patlama sesiyle birlikte yanlış yere koşmuş, olanlar olmuş, alevler meme uçlarından itibaren yanmağa ramak kalmış. Acıyle ‘ Neredeyse göğsüm yanıyordu’ demiş. Ne biçim bir göğüsse. Hemen yanar cinsten miymiş, neymiş! İşte öyle bir şey!

Ha, unutmadan söyleyeyim, çekimde giydiği siyah deri kostüm de, bedenini çok sıkıntıya sokmuş. Çekim bitince, hemen o kostümden kurtulmuş. Kostümü nereye vermiş ki acaba? Biz olsak, ya eskiciye verirdik, ya da hibe olsun diye belediyenin ilgili bürosuna verirdik.

Az daha göğüsleri yanacakmış. Öyle diyor. Vah vah, gördünüz mü? Millet nelerle uğraşıyor. Yangın sonrası, poz poz resim veriyor. Şöhretine şöhret katıyor ‘ Yangından ilk kurtarılan mal misali. Meme şahane, yangın bahane demeğe getiriyor. Bize de yazı konusu çıkıyor.

Ört ki, ölem!

RESİMLER: (Onaylandığında)

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..