- Kategori
- Türk Mutfağı
Gökçek kurabiyeleri
kıvırabildiğiniz kadar kıvırın
1-İKİ RENKLİ KURABİYE
MALZEMELER
250 gr oda sıcaklığında margarin
3 yumurta (1 yumurta akı üzeri için ayrılır)
1 paket vanilya, 1çay kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı un
3 çorba kaşığı kako
çekilmiş fındık
YAPILIŞI
1 yumurta akı ayrılır, Malzemenin hepsi birden yoğrulur. Hamurun yarısına kakao eklenir ve iyice yoğrulur. İki hamur rula olarak yuvarlanır. 1 parmak kalınlığında kesilir. Yumurta akına ve fındığa bulanır. Önceden ısıtılan 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.
2-BENİM ÖZEL TARİFİM
1 yumurta( akı içerisine sarısı üzerine sürmek için)
1 surdağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sirke
Tuz
Nane
Kırmızı pulbiber
Aldığı kadar un
1 çay kaşığından az karbonata
YAPILIŞI
Yumurta sarısı ayrılır ve diğer malzeye azar azar un ekleyerek yoğrulur. İsteğe göre mini toplar veya değişik şekiller vererek yapabilirsiniz. Yumurta sarısı sürülür ve sıcak fırında kurabiyelerin suratları iyice kızarana kadar pişirilir. Aman fazla kızarmasın kurabiyelerinizin yüzü kızarıp insilik olmasın.
Yarın lokalde bilardo turnuvamız var. Bitiminde çay partisi düzenlendi. Gökçeğin resmine karşı afiyetle arkadaşlarıma ikram edebilirim. Bu kurabiyelerden Uğur Dündar' a tatdırmayı çok isterdim.