Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '09

 
Kategori
Futbol
 

Gökhan Zan yönetimi 'zan' altında bıraktı

Gökhan Zan yönetimi 'zan' altında bıraktı
 

Geçen seneki stoper kıtlığından sonra, bu sene Galatasaray'da stoper bolluğu var!


Gokhan Zan, hiçbir zaman çözemediğim, sevip sevmediğimi bilmediğim bir futbolcu olmuştur. Gün gelir, bütün hava toplarını alır, cansiperane oynar, ‘gecenin kahramanı’ dersin, gün gelir, öyle bir hata yapar ki en olmadık yerde, maçı takım aleyhinde koparır. Hangisi daha fazla olmuştur derseniz, ikincisi derim. Son yıllarda o kadar çok Gökhan Zan hatasından kaybedilen maçlar sayabilirim ki, bu seneki derbiler bile yeter. Bir de üstüne bir türlü yerinde durmayan omzu ve ‘cam adam’ ünvanını hak edecek kadar çok maç kaçırmasını eklersek, gitmesine üzüldüm diyemem. Ama bonservissiz gidecek bir futbolcu asla değildir, bu yönetimin 100% başarısızlığıdır.

Takımın defansında, düne kadar stoper oynayabilecek 4 oyuncu vardı, Gökhan Zan, İbrahim Toraman, Zapotocny, Sivok. Tatile girildiğinden beri, Zapo satılacak listesinin başında, ki bu çok mantıklı, 2 yabancıyı birden stoperde kullanmak yabancı kontenjanında ciddi bir sınırlama getiriyor. Hatta Sivok’un bile satış listesinde olduğu söyleniyor. Bu süreçte, Gökhan Zan’ı kadroda düşünmesen bile, sözleşmesindeki opsiyonu kullanarak, bu futbolcuyu bonservisiyle satma, ve onun yerine kaliteli bir yerli stoper alma şansın var. Ama sen bu şansı geri tepiyorsun, ve bunun farkında bile değilsin. Şimdi Gökhan Zan gitmişken, Zapo’yu da verdiğin bonservisle alakası olmayacak bir paraya satmak zorunda kalacaksın, ve defansa transfer için sıfırdan kaynak yaratacaksın. Kaldı ki kaliteli stoper bulmak da kolay değil.

Beşiktaş yönetimi, esas kaybettiği büyük paraları, transfer şanssızlıkları ile değil, iş bilmezlikten doğan yanlışlarla kaybetti. Del Bosque’ye verilecek 3 milyon euro’yu ödemeyip, sonunda 9 milyon euro ödemesi, Aydın Karabulut’u henüz ikna etmeden Bursaspor’a satmaya kalkması ve bunun sonucunda 1 milyon dolar ödemesi, İbrahim Kaş, Eduard Cisse, Gökhan Zan gibi oyuncuları iyi bonservislerle çok iyi paralara satabilecekken, bonservissiz elinden kaçırması. Ve bonservislerine milyon euro’lar ödediği futbolcuları ödediğinin yarısına bile elden çıkaramaması. İşte Beşiktaş yönetimi bu.

Şampiyonluk coşkusu çok kısa sürdü. Önce Mehmet Topuz transferindeki korkunç yanlışlar, sonrasında Nihat transferindeki fiyasko, ve son olarak Gökhan Zan olayı ile yönetim Beşiktaşlılara mutlu olmayı yine çok gördü. Yine de iyi gelişmeler ümit edelim ve büyüklerimizin bir bildiği vardır diyelim.

 
Toplam blog
: 55
: 969
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

29 yaşındayım. İTÜ Tekstil Mühendisliği mezunuyum. Evliyim. Çocukluğumdan beri futbol gönüllüsüyüm. ..